Toxandria JO11-1G

Algemene informatie
Eerstvolgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laatst gespeelde wedstrijd
Toxandria JO11-1G - ST Herpinia/OKSV JO11-1
Za | 25-05-2019 Uitslag: 0 - 4
Sponsors
Toxandria JO11-1G kampioen!
Overzicht
Toxandria JO11-1G heeft op grandioze wijze beslag gelegd op het najaarskampioenschap 2018-2019. Door een overweldigende 18-0 overwinning op de nummer laatst ST SSS'18/Holthees-Smakt JO11-2G werd op de laatste wedstrijddag de naaste belager ST Elsendorp/Fiducia JO11-1G alsnog op doelsaldo gepasseerd op de ranglijst.

De opgave voor onze oranjehemden was niet eenvoudig vandaag. Medekoploper ST Elsendorp/Fiducia had een doelsaldo wat 7 doelpunten beter was. Dat verschil moest dus sowieso goedgemaakt worden en daarbij moest dan ook nog het resultaat van de wedstrijd van de grote concurrent vanochtend (aftrap een half uur eerder) worden afgewacht. Een haast onmogelijke opgave dus.

De start van Toxandria was voorzichtig en onze spelers leken toch wel wat last van de zenuwen te hebben. De tegenstander zou zich vandaag niet zomaar gewonnen geven. Pas na 10 minuten moest de prima doelman van de combinatieploeg zich voor het eerst gewonnen geven. Tot de rust volgden nog 3 treffers van de Toxandrianen. Ruststand 4-0. Oei.... Vanuit Bergen was inmiddels het bericht doorgekomen dat ST Elsendorp/Fiducia daar met liefst 9-0 gewonnen had. Werk aan de winkel dus voor onze Toxandrianen! Een verschil van 13 doelpunten moest worden overwonnen en dat in een half uur tijd! Een mooie uitdaging dus.

Met een groot supporterslegioen van vaders, moeders, opa's en oma's langs de lijn werd aan de enorme klus begonnen. Met wat aanpassingen in de tactiek werd de druk op de verdediging van de tegenstander flink opgevoerd. Het werkte. Al snel lagen de eerste 4 treffers in het netje en met de regelmaat van de klok werd de score verder opgevoerd. Langs de lijn werden de doelpunten door de uitzinnige supporters niet meer opgeteld maar afgetrokken. Met nog 6 minuten op de klok en nog 1 doelpunt te gaan stokte de doelpuntenmachine opeens. O jee... Het zal toch niet op 1 doelpunt misgaan? Nee hoor, het bevrijdende doelpunt werd prachtig in de hoek binnengeschoten en het feest kon al voorzichtig beginnen. Voor de zekerheid werd ook nummertje 18 nog tegen de touwen gewerkt, waarna het bevrijdende eindsignaal onder een groot gejuich en vuvuzela-getrompetter klonk.

Wat een inhaalrace! Wat een wedstrijd! Wat een topprestatie Toxandria JO11-1G, trainers en leiders! Proficiat allemaal. Het werd een prachtig feest inclusief een zegetocht op de platte kar door Rijkevoort...  

Voor een uitgebreid fotoverslag van onze sportfotograaf Harrie Veldpaus klik je op onderstaande link:
http://jalbum.net/nl/browse/user/album/1909710?fbclid=IwAR3Bp8eB501ijrB9DIsj01XOyc5Wc-2YHyjDU-tGZ0S_46_sJHiRl5NQfSM