Lid worden van Toxandria?

28-11-2019
Wil je lid worden van Toxandria? Vul dan 1 van onderstaande formulieren in en lever deze in op het adres wat op het formulier vermeld staat.

Voor senioren (vanaf 18 jaar):
https://www.toxandria.com/files/download/41fa59ce530b673

Voor jeugd (5 -18 jaar):
https://www.toxandria.com/files/download/0ad1dd0da324bfd

Meer informatie over lid worden bij de jeugdafdeling van Toxandria
De jeugdafdeling vormt een belangrijk onderdeel van Toxandria en krijgt van het bestuur alle mogelijke aandacht. 

Alle jongens en meisjes vanaf 5 jaar mogen al gaan meetrainen en voetballen in speciale wedstrijdjes waarin met viertallen wordt gespeeld op een kwart veld. Vanaf dat je 7 wordt, mag je in principe op zaterdag mee gaan doen aan de echte wedstrijdjes, waarin je met zeventallen speelt op een half voetbalveld, op speciale doelen. Incidenteel kan wel eens van de leeftijdsnormen af worden geweken, echter dat gebeurt altijd in overleg met de ouders. Wij proberen iedereen die begint met voetballen (5 of 6 jaar), eerst minimaal een jaar in een viertal (JO7) te laten spelen. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal leden in die leeftijdsgroep.
 
De teamindelingen
De allerjongste spelers binnen onze vereniging (JO7 – jeugd onder 7) werden tot voor kort ook wel “mini pupillen” genoemd. Allemaal kinderen van groep 2 en 3 van de basisschool. Deze kinderen spelen op kleine veldjes met kleine doeltjes, zonder keeper. Bedoeling is nieuwe leden eerst een of twee jaar in vriendschappelijke wedstrijdjes te laten spelen, in viertallen op een kwart voetbalveld.
Voor deze jeugd geldt: plezier in het voetbal staat voorop, niet het resultaat. In de winterperiode gaan de JO7-pupillen de zaal in en liggen de buitenwedstrijden tijdelijk stil.

JO11- en JO9-competitieteams (leeftijd ca. 6 tot en met 11 jaar) spelen in teams van 8 of 6 spelers (7 of 5 spelers en een keeper), waarbij doorlopend mag worden gewisseld, op ongeveer een half of kwart voetbalveld. In het najaar (september-december) en voorjaar (februari-mei) spelen ze buiten tegen teams uit de regio. Ook tijdens de wintermaanden speelt men, als het weer het toelaat, de wedstrijden buiten.

Vanaf de JO13-leeftijd (ca. 11-12 jaar) gaan de spelers op een heel voetbalveld spelen, met 11 tegen 11.
 
Een gezonde ontspanning
Voetballen kan voor een kind een gezonde ontspanning zijn. Voetbal is een teamsport. Het levert een bijdrage aan het ontwikkelen van een gezond lichaam en is tevens belangrijk voor de sociale ontwikkeling. Samen met anderen iets doen, leren verlies te accepteren, samen lol en pret maken, samen hard werken om te winnen en plezier hebben als er gewonnen is. Voetballen komt bij Toxandria op de eerste plaats, maar daarnaast organiseren we voor de gehele jeugdafdeling of per team ook andere activiteiten. Voor de JO13-, JO11- en JO9-teams zijn er bijvoorbeeld de jeugdkampen (weekend van vrijdag tot zondag in mei- juni); iets waar de meeste spelers telkens weer reikhalzend naar uitzien. Ook voor de allerjongste Toxandrianen (JO7) wordt een mini-kamp (met 1 overnachting) gezamenlijk met het “grote” jeugdkamp georganiseerd. Op initiatief van de team-/elftalleiders (en eventueel de jeugdcommissie) kunnen in het seizoen ook nog teamactiviteiten worden ondernomen.
 
Kennismaking
Iedereen die belangstelling heeft of eens wil meemaken hoe het is om tegen een bal te trappen, is van harte welkom, om eens een balletje mee te trappen. Je hoeft daarvoor natuurlijk nog geen voetbalschoenen aan te schaffen! Sportkleding en sportschoenen zijn voldoende. Ook ouders zijn natuurlijk van harte welkom, en heeft u vragen, stel deze gerust aan de aanwezige trainers en/of leiders.
 
Lid worden?
Vul dan het bovenstaande aanmeldformulier voor de jeugdafdeling in en lever het zo snel in. Aanmeldingen door het jaar zijn in principe wel mogelijk, maar als teams ‘vol’ zijn, kan het gebeuren dat je alleen maar kunt meetrainen en op zaterdag helaas niet kunt voetballen (met uitzondering van de JO7 mini-pupillen). Houd hier rekening mee. In juli/augustus ontvang je jaarlijks een overzichtelijk jaarboek van onze vereniging met alle relevante clubinformatie.
 
Voor verdere vragen kun je terecht bij René Verkuijlen, tel.: 06-10 80 82 86 of e-mail: reneverkuijlen@hotmail.com.
 
 
 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties