Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria geeft punten in slotfase uit handen
Toxandria 1 heeft tegen subtopper BVV ’27 uit Blitterswijck een zeker lijkende zege in de slotfase van de wedstrijd alsnog uit handen gegeven. Met nog 18 minuten op de klok en een 2-0 voorsprong, leek een overwinning van de thuisploeg aanstaande. Nog geen kwartier later gaf het scorebord echter een 2-3 stand aan.
De openingsfase van het duel was voor de gasten uit Blitterswijck, die aan een opmerkelijke opmars bezig zijn met 15 wedstrijden zonder verliespartij. Na een knappe redding van Dirk na een klein half uur spelen, was het aan de andere kant Cas die Toxandria op voorsprong schoot. Een voorzet over rechts werd door de BVV-doelman slecht verwerkt en dit buitenkansje was aan de Rijkevoortse gelegenheidsspits welbesteed. Met die 1-0 stand brak ook de rust aan.
Toen na een kwartier spelen in de tweede helft Melvin met een knappe individuele actie de voorsprong verdubbelde, leek een verrassing aanstaande. Toxandria ging op jacht naar een derde treffer, kreeg ook enkele prima kansen, maar het was BVV die scoorde en zo de aansluiting weer kreeg met de gastheren. Zeven minuten later werd zowaar ook de gelijkmaker tegen de touwen gewerkt: 2-2. BVV rook nu bloed en mocht een paar minuten later aanleggen voor een vrije trap even buiten de 16. De slecht opgestelde muur werd handig omzeild en een 3-2 voorsprong voor de gasten was vlak voor tijd een feit. Deze werd niet meer uit handen gegeven, zodat Toxandria alsnog ten onder ging.
Volgende week wacht in Elsendorp de volgende tegenstander, aftrap (let op) om 14 uur.