"Zakje voelen" bij spellencircuit in Kampzicht

18-03-2024
Zaterdagavond 16 maart zo rond de klok van acht zetten de eerste vrijwilligers van Toxandria met hun partner koers naar kantine Kampzicht. Doel van de reis: een gezellige avond in het clubhuis, met een kleine inspanning en veel ontspanning, beide onder het genot van een drankje en een hapje. Samen met al die andere vrijwilligers die onze club draaiende houden.

Het onderdeel inspanning deze avond bestond uit een altijd geslaagd spellencircuitje van Spel en Plezier.nl (ook Toxandria shopt lokaal). Een zevenkamp ditmaal, met Jenga XL, Dr. Bibber XL, Zeeslag XL, Mastermind XL, Galgje XL, Memory XL en last but not least het onderdeel "Zakje Voelen." Vooral dit "Zakje Voelen" deed veel stof opwaaien onder de aanwezige zakjes voelers. Opzet van dit spel in een notendop: ieder krijgt bij aanvang van het spellencircuit een dichtgenaaid, genummerd stoffen zakje omgehangen met daarin een voorwerp. Geraden moet worden welk voorwerp zich in ieders zakje bevindt. Voorwerpen variërend van een kastanje tot een speelgoedpaardje en van een revet tot klappertjes voor een speelgoedpistool. Sommige voorwerpen gemakkelijk te raden; het theezakje werd niet geraden (zand en een melkstick waren dus niet juist). Een spannende strijd ontbrandde welke van de 14 teams de meeste voorwerpen juist wist te voelen.

Maar zoals altijd... er kan er maar één de winnaar zijn. Team 9 trok na veel nakijk- en rekenwerk van de -zoals altijd strenge maar rechtvaardige- jury nipt aan het langste eind en gaat er met de hoogst denkbare eer vandoor: de beste zakje voelers van Toxandria! Het podium ziet er als volgt uit: 

1. 44 punten, team 9: Johnny van Sambeek, Ron van den Heuvel Lz, Kim Winnen.
2. 43 punten, team 6: Johnny Reijnders, Twan van Eeden, Paul van de Pas.
3. 42 punten, team 12: Ron van den Heuvel Mz, Roy Stoltz, Patrick van den Boogaard.

En het bleef nog lang onrustig in Kampzicht die avond... Heel graag tot volgend jaar allemaal! 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties