Toxandria 1 - Leunen 1
Zo | 24-03-2024 Uitslag: 1 - 1
Toxandria wint in Blitterswijck
Toxandria heeft tegen BVV’27 een verdiende overwinning behaald: 0-3.
Vanaf het begin ging Toxandria zorgvuldig op zoek naar de voorsprong. Vooral via de flanken probeerden de oranjemannen tot scoren te komen. In de 25e minuut had Frank de openingstreffer op zijn schoen, maar van dichtbij schoot hij hard over. De thuisploeg kwam maar zelden in de buurt van Luuk, maar het lukte de oranjehemden niet om te gaan rusten met een voorsprong.
Na de rust eenzelfde spelbeeld, met die uitzondering dat de thuisploeg door geklungel bij Toxandria achterin enkele grote kansen kreeg. Telkens stond het vizier van BVV niet op scherp, zodat Toxandria blij mocht zijn dat het geen tegentreffer hoefde te incasseren. Ondertussen hadden de oranjemannen wel al op voorsprong moeten staan. Dit gebeurde alsnog in de 70e minuut, toen de doorgebroken Twan 5 meter buiten de 16 onderuit gehaald werd, de speler van BVV rood kreeg, en Thomas de toegekende vrije trap via de paal binnen schoot: 0-1. Toxandria bepaalde nu geheel het spelbeeld. De thuisploeg kwam er nu helemaal niet meer aan te pas en 5 minuten later werd een goede aanval over rechts beheerst afgewerkt door Arno: 0-2. De drie punten waren binnen en het slotakkoord was voor Tjerk, die in de 90e minuut een voorzet van Frank beheerst binnenkopte: 0-3.
Een dik verdiende overwinning met prima voetbal, waardoor de oranjemannen samen met RESIA de nieuwe koplopers zijn. Volgende week komt SVOC’01 uit Oirlo/Castenray op bezoek.