Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Toxandria 1 heeft lek nog niet boven
Toxandria 1 is tegen Merselo opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Op een koud en winderig sportpark De Vloet -zonder publiek- werd de degradatiewedstrijd tussen de nummers laatst en voorlaatst in het voordeel van de thuisploeg beslist.
Evenals twee weken geleden tegen De Zwaluw moesten de oranjehemden al na twee minuten in de achtervolging. De eerste de beste aanval van Merselo over rechts werd van dichtbij met enig fortuin  onhoudbaar binnengeschoten. In de achtste minuut leek Melvin de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn treffer werd na een vlagsignaal van de grensrechter alsnog afgekeurd. Het verdere verloop van de eerste helft was verder weinig hoogdravend. Toxandria kon aanvallend geen vuist maken. Merselo leunde achterover en greep alle middelen aan om de tegenstander uit het spel te halen, vaak gepaard gaand met veel theater en misbaar. Beide ploegen grossierden in balverlies en deden daarmee de term 'degradatieduel' alle eer aan.
Na rust een ander en aanvallender ingesteld Toxandria. Coach Steef probeerde met vier wissels het tij te keren, maar verder dan enkele schoten uit de tweede lijn kwamen de oranjemannen niet. Merselo beperkte zich tot verdedigen en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken. Vlak voor tijd werd een foutieve terugspeelbal afgestraft door de Noord-Limburgers die daarmee de wedstrijd in het slot gooiden: 2-0.
Ook vandaag zat er minimaal een punt in voor de onzen, zeker op basis van de tweede helft. Het kwartje valt echter al weken de verkeerde kant op. Voor Toxandria wordt de situatie op de ranglijst er niet rooskleuriger op. Zondag gaat ut urst op bezoek bij de nieuwe koploper, Achates in Ottersum. Tijd om voor een daverende verrassing te gaan zorgen en de aansluiting met de grote middenmoot -tussen de nummers 3 en 12 zitten slechts drie punten verschil- te vinden! Come on boys!