Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Goede overwinning Toxandria
Toxandria heeft tegen hekkensluiter SCV'58 uit Velp een dik verdiende en belangrijke overwinning behaald. Door dit resultaat neemt het afstand van SCV'58 en Vios'38 in de strijd tegen degradatie. De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten, maar door handelend optreden van keeper Dave bleef het bij een waarschuwing. Toxandria nam vanaf nu het initiatief en in de 14e minuut kwam Toxandria op voorsprong door Bastiaan, die een goede actie van Arno op juiste waarde schatte en de bal via de grond in het doel plaatste: 1-0. Toxandria ging door en na 25 minuten speelde Jesse zich knap vrij in de 5 meter en met een bekeken schot in de verre hoek werd de stand 2-0. Nog voor de rust was de wedstrijd gespeeld, toen de keeper van de gasten in de 40e minuut niet geheel vrijuit ging bij een schot van Bastiaan vanaf de 16: 3-0 voor de oranjemannen bij de rust.
De tweede helft was rommelig en in de 55e minuut ging wederom de doelman van de gasten in de fout door de bal in de 16 aan een medespeler te geven die niet stond op te letten. Twan daarentegen was op zijn hoede en gaf Bastiaan de kans zijn derde treffer van deze middag te scoren: 4-0. Nog geen 3 minuten later kwam de thuisploeg op een 5-0 voorsprong door Melvin, die een breedtepass van Bastiaan beheerst afrondde. De wedstrijd was gespeeld waardoor er slordigheden in de Toxandria defensie kwamen en in de 62e minuut kwamen de gasten terug tot 5-1, toen Dave een bal precies bij een Velp-speler in de voeten plaatste die vrij voor doel niet kon missen. In de 73e minuut kwam SCV'58 zelfs terug tot 5-2, doordat wederom slecht ingrijpen van de Tox-verdediging koelbloedig werd afgestraft. De oranjemannen waren nu weer bij de les en creeƫden weer kansen en toen Martijn in de 85e minuut in de 16 gevloerd werd, was het Bastiaan die mocht aanleggen voor zijn 4e treffer van de middag: 6-2. In de allerlaatste minuut deden de gasten nog wat terug, zodat Toxandria een dik verdiende overwinning van 6-3 behaalde.
Volgende week wederom een belangrijke wedstrijd als Toxandria op bezoek gaat bij concurrent SES uit Langenboom.