Zo | 01-09-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - SVS 1
Zo | 26-05-2024 Uitslag: 4 - 1
​Toxandria kan SVOC niet van kampioenschap houden
Toxandria 1 gaf lange tijd koploper SVOC ’01 uit Oirlo-Castenray goed partij, maar bleef na 90 minuten toch met lege handen achter: 1-0 verlies. Doordat nummer 2 Leunen met 2-1 onderuit ging, mocht de Noordlimburgse fusieclub een wedstrijd voor het competitieslot de champagneflessen al ontkurken.
Vanaf de aftrap probeerde de thuisploeg voor een grote rood-wit-blauwe supportersschare met lange ballen van achteruit de spitsen te bereiken. Verder dan enkele corners leverde dit spel SVOC niet op. Toxandria loerde daarbij op de counter via de snelle vleugelspitsen. Hoewel voor beide doelen diverse goed kansen vielen te noteren, werd met 0-0 gerust.
Na rust eenzelfde spelbeeld. SVOC had echter een penalty nodig om op voorsprong te komen. De pingel werd feilloos benut, waarmee de koploper had waar het naar op zoek was: de voorsprong. Toxandria ging alles-of-niets spelen en kreeg nog enkele prima mogelijkheden. Maar ook SVOC dook nog een paar keer gevaarlijk voor de uitstekend keepende Luuk op. Gescoord werd er niet meer, zodat de minimale voorspong van 1-0 voor SVOC op het scorebord bleef staan en even later, nadat het verlies van Leunen doorsijpelde in Oirlo, het feest kon beginnen.
Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen SVS. Aansluitend gaan we met z’n allen een feesie bouwen in de kantine!