Sponsors
Verdiende maar moeizame overwinning Toxandria
Overzicht
Toxandria heeft in St. Agatha een 3-1 overwinning behaald tegen VCA.
De eerste helft was Toxandria heer en meester en zorgvuldig werd de bal rondgespeeld, op zoek naar doelpunten. Kansen kregen de oranjemannen, maar het duurde tot de 30e minuut voordat Toxandria op voorsprong kwam. Een verre voorzet vanaf rechts van Cas belandde bij de 2e paal waar Frank de bal beheerst intikte: 0-1. VCA kwam nauwelijks aan voetballen toe en had de handen vol aan Toxandria, maar tot de rust wist de thuisploeg de schade beperkt te houden tot 1 tegendoelpunt.
Na de rust een ander spelbeeld. Het leek of Toxandria het wel geloofde. VCA gooide er een schepje bovenop, werd steeds dreigender en kwam in de 70e minuut op gelijke hoogte, toen het om onduidelijke redenen een elf meter te nemen kreeg. Deze werd beheerst binnengeschoten: 1-1. Toxandria was nu weer wakker geschud en wilde de 3 punten mee naar huis nemen, om zo de eerste periodetitel in het zicht te blijven houden. De oranjemannen kwamen in de 80e minuut wederom op voorsprong, toen Jesse van dichtbij de bal onder de keeper door in het net plaatste. Enkele minuten later was het Twan die de eindstand op 1-3 bepaalde door een voorzet vanaf rechts binnen te schieten.
Een verdiende overwinning, maar vooral de 2e helft ging het zeer moeizaam. Komende zondag kan Toxandria de eerste periodetitel pakken als nummer 5 RESIA op bezoek komt. We rekenen op een groot oranjelegioen om onze jongens naar de eerste prijs van het seizoen te supporteren!