Zo | 07-04-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - Leunen 1
Zo | 24-03-2024 Uitslag: 1 - 1
Opnieuw remise Toxandria tegen Astrantia
Toxandria 1 heeft tegen nummer 2 van de ranglijst Astrantia een zwaarbevochten remise behaald: 1-1. Daarmee mocht de thuisclub uiteindelijk het meest tevreden zijn. Het eerste kwartier en het overgrote deel van de tweede helft waren de gasten de bovenliggende partij. Door dit resultaat is de achterstand van de oranjemannen op koploper Sporting inmiddels opgelopen naar 9 punten en wordt de derde plaats nu gedeeld met RESIA en De Zwaluw, met SVOC en Holthees met 1 punt minder daarachter.
Astrantia schoot uit de startblokken en Toxandria moest alle zeilen bijzetten om niet meteen tegen een vroege achterstand aan te lopen. Na een kwartier spelen was de eerste storm geluwd en kwamen de gastheren beter in hun spel. Het was Rob die in de 19e minuut de openingstreffer liet aantekenen, toen hij ongehinderd uit een corner mocht binnenkoppen. De Toxandria-verdediging  hield daarna vrij gemakkelijk stand maar moest bedacht zijn op de snelle tegenstoten van Astrantia. Nadat Twan een goede mogelijkheid op de 2-0 had laten liggen, slaagden de Noord-Limburgers er vlak voor rust in om eenvoudig de gelijkmaker binnen te werken.
Na rust waren de geel-zwarten de bovenliggende partij en Toxandria moest alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Voorin lukte het de oranjehemden niet om de verdediging van Astrantia in verlegenheid te brengen. Achterin had Toxandria de handen vol aan de snelle spitsen van Astrantia, met 4 gele kaarten als gevolg. In de stand kwam geen wijziging meer, hoewel de thuisclub in blessuretijd de winst alsnog voor het inkoppen had. Het zou aan de verhoudingen geen recht hebben gedaan, dus werd - net als in de heenwedstrijd- afgefloten met een 1-1 gelijkspel.
Volgende week wacht de verste uitwedstrijd van dit seizoen in Lomm tegen de nummer laatst RKDSO.