Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Dubieuze 2-1 nederlaag Toxandria tegen SIOL
Toxandria 1 heeft in Cuijk een uiterst discutabele nederlaag geleden tegen subtopper SIOL uit Katwijk. Een flitsende start van de geplaagde gasten uit Rijkevoort kon geen vervolg worden gegeven in de rest van het duel. Toch had Toxandria alle reden tot klagen na afloop. Na een uur spelen gaf de uiterst warrig leidende scheidsrechter bij een 1-1 stand een penalty aan de gasten vanwege een overtreding binnen de 16. Terwijl Thomas al even klaar stond om de strafschop te verzilveren vanwege een blessurebehandeling aan SIOL-zijde, ging de leidsman alsnog in gesprek met de grensrechter van SIOL. Deze bevond zich echter aan de andere kant van het veld van waar de overtreding plaatsvond. Tot grote verbazing van Toxandria maar ook van SIOL verruilde de scheidsrechter daarop de strafschop voor Toxandria voor een vrije trap voor SIOL en een gele kaart voor Robin. Uit de aanval die daarop volgde scoorde SIOL de -naar later bleek- winnende treffer.
De start van een gehavend Toxandria was prima vandaag en de ene na de andere aanval rolde richting SIOL-doel. Na 10 minuten kregen de gasten loon naar werken, toen Koen aan het eindpunt stond van een vloeiende aanval over diverse schijven. Toxandria kwam onder steeds meer druk te staan, maar leek met die voorsprong de rust in te gaan. In blessuretijd scoorde SIOL toch nog de gelijkmaker: 1-1.
Na rust opnieuw een beter SIOL, tot het veelbesproken penaltymoment en het daaropvolgende doelpunt van de gastheren. Daarna zakte het spelpeil met veel irritaties, overtredingen en gele kaarten over en weer, inclusief een directe rode kaart voor SIOL. Na ruim 100 minuten voetbal vond de scheidsrechter het welletjes en verliet in zijn kenmerkende wandelpas het strijdtoneel.