Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria in extremis voorbij RESIA
Toxandria heeft aan het doordeweekse inhaalduel tegen staartploeg RESIA de volle buit overgehouden. De wedstrijd tegen de ploeg uit Wellerlooi moest bij buurman EWC in Well worden afgewerkt, omdat het verlichte veld van de thuisploeg niet over de vereiste afmetingen beschikt.
Na twee nederlagen op rij, waren de gasten gebrand op een goed resultaat, om zo weer aansluiting bij de brede middenmoot te krijgen. Na een goede openingsfase van RESIA, nam Toxandria de regie in handen. Het was Koen die Toxandria op voorsprong schoot. Een schot van Melvin was de goalie van RESIA te machtig, waarna Koen de rebound beheerst tegen het net werkte: 0-1. Toxandria nam na de treffer wat gas terug, waardoor RESIA beter in de wedstrijd kwam en enkele malen dreigend voor doelman Luuk opdook. Een tegentreffer leverde dat niet op.
De tweede helft begon zoals het eerste bedrijf eindigde, met een veldoverwicht van de gastheren. Het spel van de Rijkevoortse zwarthemden werd er niet beter op door veelvuldig balverlies. Nadat enkele goede kansen onbenut waren gebleven, sloeg de thuisploeg vlak voor tijd alsnog toe. Aanvoerder Rens kreeg binnen 10 minuten tweemaal de gele prent voorgehouden en mocht voortijdig de douche op gaan zoeken. Direct na het vertrek van de captain scoorde RESIA de gelijkmaker. Het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel werd na langdurig overleg niet overgenomen door de leidsman. Met nog 3 minuten op de klok en met 10 man op het veld leek duur puntverlies voor Toxandria onvermijdelijk. Maar blijkbaar had Toxandria deze tegenslagen nodig, want plots regen de Toxandrianen de kansen in de laatste minuten aaneen. Fraai was het afstandsschot van Tiego vlak voor tijd tegen binnenkant paal in de kruising. Maar het was uiteindelijk Rob, die in blessuretijd met een kopbal uit een vrije trap de winst alsnog veilig stelde: 1-2.
Zondag de verste uitwedstrijd tegen SVEB in Broekhuizenvorst.