Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Geflatteerde nederlaag voor Toxandria tegen koploper
Toxandria 1 is thuis tegen koploper SVOC ’01 uit Oirlo-Castenray tegen een ruime nederlaag aangelopen: 1-4. Het verschil tussen beide ploegen was echter minder groot dan de uitslag doet vermoeden. Grote delen van de wedstrijd was de thuisclub aan de tegenstander gewaagd, maar het ontbrak Toxandria ook ditmaal aan daadkracht in de voorhoede.
Na een prima reflex van doelman Luuk op de doellijn in de 7e minuut, was het Tiego die even later met een schot van buiten de 16 de doelpaal trof. Dichterbij een treffer zou de linksbuiten van Toxandria niet komen. Nadat SVOC zijn doelman na een half uur had moeten vervangen na een ongelukkige botsing, kwamen de gasten even later met wat geluk op voorsprong. In een uiterste poging om een bal binnen te houden, belandde de bal via doelman Luuk bij de rechtsbuiten van SVOC, die de spits eenvoudig de 0-1 in het lege doel liet binnenwerken. Daarmee brak ook de rust aan. Overtuigend was het allemaal niet wat de Limburgse tricolores lieten zien, dus Toxandria rook haar kansen na de thee.
De tweede helft begon met diverse kansen over en weer, maar opnieuw waren het de gasten die met enig fortuin en al dan niet in buitenspelpositie wisten te scoren. Het verzet was daarmee gebroken, zeker toen een minuut later de 0-3 al tegen de touwen lag. Een kwartier voor tijd deed invaller Tom wat terug, door de 1-3 aan te tekenen. Verder liet de lijstaanvoerder het niet komen. De 1-4 in de laatste minuut was alleen nog voor de statistieken van belang.
Donderdag wordt ingehaald tegen RESIA, niet in Wellerlooi maar in het stadion van EWC in Well.