Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria zakt door de ondergrens
Toxandria 1 is in de laatste wedstrijd voor de winterstop hard onderuit gegaan in Blitterswijck. Tegen de plaatselijke BVV ’27 werd volstrekt kansloos met 3-0 verloren. Een uitslag die nog aanzienlijk hoger had kunnen uitvallen, maar gelukkig stond het vizier van de snelle BVV-spitsen niet al te scherp afgesteld vandaag.
Dat BVV de ploeg in vorm is met vier opeenvolgende overwinningen, was vanaf de aftrap direct te zien. De gasten uit Rijkevoort werden meteen onder druk gezet en die druk bleef vrijwel het gehele duel aanwezig. Het grote overwicht van BVV kwam pas vlak voor rust tot uiting, toen de bal in drie instanties via eerst lat en daarna paal achter doelman Dirk binnenviel.
Ook na de rust was het eenrichtingsverkeer naar het Toxandria-doel. BVV ging op jacht naar een tweede treffer en Toxandria kon daar bijzonder weinig tegenover stellen. Pas in de 72ste minuut viel de eerste (en enige) kans voor de oranjemannen te noteren. Het was wachten op de genadeklap van de gastheren. Deze viel 10 minuten voor tijd en even later werd ook nog de 3-0 tegen de touwen gewerkt.
Een wedstrijd om heel snel te vergeten en de aanstaande winterstop te gebruiken om het goede spel van de seizoenstart weer terug te vinden. Op 14 januari wacht dan alweer RESIA in Wellerlooi.