Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Zwaarbevochten winst Toxandria tegen Elsendorp
Toxandria heeft tegen Elsendorp een zwaarbevochten zege van 2-1 behaald.
Vooral de eerste helft hadden de oranjemannen het zwaar. In de eerste 10 minuten kwam men amper over de middellijn en kregen de gasten al verschillende corners te nemen die echter weinig gevaar opleverden. Na 10 minuten kwam Toxandria verrassend op voorsprong. Na een geweldige aanval over rechts, werd Tiego met een steekpass van Melvin vrij voor de doelman gezet en hij rondde beheerst af: 1-0. De gasten probeerden veelal met lange ballen voor gevaar te zorgen en een paar keer werd het ook penibel voor het oranjedoel, maar dan stond Dirk zijn mannetje zodat de rust aanbrak met minimaal verschil in het voordeel van de thuisploeg.
Na de rust was de wedstrijd meer in balans en in de 55e minuut waren de rollen omgedraaid.  Tiego gaf een geweldige dieptepass op Melvin, die beheerst de doelman uitspeelde en daarna simpel de 2-0 binnenschoot. Aan het spel van de gasten veranderde weinig, maar in de 75e minuut scoorden ze plotseling de aansluitingstreffer, toen de spits van Elsendorp geheel vrijgelaten werd en de wedstrijd weer spannend werd: 2-1. De gasten probeerden nu met veel risico de gelijkmaker te forceren en in deze fase had Toxandria toe moeten slaan, maar de beste kansen werden helaas niet benut, zodat de wedstrijd na 90 minuten afgesloten werd met een kleine maar verdiende overwinning voor Toxandria.
Volgende week zondag, mits de weergoden ons goed gezind zijn, gaan we naar Wellerlooi om tegen RESIA aan te treden.