Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
​Toxandria kansloos onderuit tegen Astrantia
Toxandria 1 heeft zichzelf geen goede dienst bewezen om aansluiting te vinden bij de subtop van de ranglijst. Thuis tegen een van de titelfavorieten, gingen de oranjehemden kansloos onderuit. Met 0-2 namen de gasten de 3 punten verdiend mee naar Middelaar. Toxandria zakte door de nederlaag af naar het rechterrijtje van de stand.
Op een zonnig Kampzicht liep Toxandria al snel achter de feiten aan tegen Astrantia. In de zesde minuut kwam de formatie uit Middelaar op voorsprong, toen een schot van afstand van richting werd veranderd en doelman Luuk zo op het verkeerde been werd gezet. Enkele minuten later lag de 0-2 al bijna in het net, maar een vrije trap kaatste via binnenkant paal weer het veld in. Astrantia maakte het spel en Toxandria probeerde tevergeefs veelvuldig om met lange ballen de spitsen in stelling te brengen. De lange halen misten precisie. Met een 0-1 ruststand in Middelaars voordeel, was er nog hoop in de oranje harten.
Die hoop was snel vervlogen, toen Astrantia in de 52ste minuut uit een scrimmage alsnog de 0-2 kon laten aantekenen. Omdat het merendeel van de thuisploeg onder het normale niveau bleef acteren, lukte het de oranjemannen niet om nog een vuist te maken deze middag, waarmee de eerste thuisnederlaag een feit was.
Zondag een nieuwe kans op succes, uit bij BVV ’27 in Blitterwijck. Dan zal er echter uit een ander vaatje getapt moeten worden.