Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Winderige winst voor Toxandria in De Rips
Toxandria 1 heeft de inhaalwedstrijd tegen Fiducia in De Rips winnend af weten te sluiten: 0-2. De beslissing in de wedstrijd -die tweemaal eerder werd afgelast wegens een onbespeelbaar veld- viel al vroeg in de wedstrijd. Na 20 minuten was de eindstand al bereikt.
Storm CiarĂ¡n en weercode oranje leken ditmaal roet in het eten te gaan gooien. Een veldinspectie van de scheidsrechter even voor zeven uur was voldoende om toch groen licht te geven. Hoewel het veld redelijk goed bespeelbaar was, maakte de harde wind goed voetbal vrijwel onmogelijk.
Toxandria begon voortvarend aan het doordeweekse duel. Spits Dave wist na tien minuten de openingstreffer bij de tweede paal binnen te schieten, na een vlotte aanval over de rechterflank. Toen Melvin even later met een harde schuiver vanaf de punt van de 16 de 0-2 al liet aantekenen, leken de oranjehemden een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. Dat werd het niet, vooral door de stormachtige omstandigheden. De lange halen naar voren vanuit de Ripse verdediging waaiden alle kanten uit, wat eenvoudig verdedigen er niet gemakkelijker op maakte. Ook twee noodgedwongen wissels voor de rust voorkwamen een gemakkelijke avond voor de gasten uit Rijkevoort. Toxandria controleerde de wedstrijd en alleen in het laatste kwartier kon Fiducia de druk wat opvoeren. Doelman Luuk hoefde maar eenmaal handelend op te treden, waardoor de 0-2 ruststand ook de eindstand werd en de drie punten mee naar Rijkevoort gingen.
Zondag de volgende uitwedstrijd, dan tegen het altijd lastige Leunen.