Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria in slotminuten voorbij Oostrum
Toxandria 1 heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Een tegentreffer vlak voor tijd leek een nederlaag aan te kondigen, maar enkele minuten later stond een 2-1 voorsprong op het scorebord, waarmee de eerste winstpartij een feit was.
Ondanks de vele regenval afgelopen dagen, lag sportpark Kampzicht er voorbeeldig bij deze zondag. Voor Toxandria waren de belangen groot: aansluiting vinden bij het linkerrijtje, of afzakken naar de bodem van de kelder. Het werd de aansluiting. Tegenstander Oostrum kwam goed uit de startblokken en doelman Luuk moest direct al zijn keeperstalenten aanwenden, om een vroege tegentreffer te voorkomen. Toxandria probeerde met een aangepaste opstelling deze zondag en de opbouw van achteruit de spitsen te bereiken, maar niet zelden werd daarbij gevaarlijk balverlies geleden. Omdat de voorwaartsen van Oostrum deze buitenkansjes niet wisten te verzilveren, brak de rust aan met 0-0.
Na rust kwam Toxandria beter in het spel, wat direct leidde tot enkele kansen. De verdediging van Toxandria moest echter op haar hoede blijven voor de snelle spitsen van de gasten en Luuk, die uitgroeide tot de beste man aan Toxandria-zijde, moest diverse keren handelend optreden. Terwijl iedereen zich leek te verzoenen met een gelijkspel, sloeg Oostrum met een prachtig afstandsschot in 84e minuut alsnog toe. Toxandria leek tegen de tweede verliespartij aan te lopen, maar 2 minuten later kopte Rob uit een corner de gelijkmaker binnen. Drie minuten later was het Melvin die de gastheren zelfs op voorsprong bracht, door de 2-1 binnen te schieten. Ondanks 5 minuten blessuretijd kwam de eerste driepunter van Toxandria niet meer in gevaar.
Donderdagavond onderneemt Toxandria de derde poging om in De Rips tegen Fiducia aan te treden.