Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria en SIOL delen de punten
In een aantrekkelijke en snelle wedstrijd hebben Toxandria en de gasten uit Katwijk de punten broederlijk verdeeld. Na 90 minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.
In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, met kansen voor beide doelen. SIOL probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken, terwijl Toxandria het via de flanken probeerde. In de 24e minuut werd een goede aanval over rechts prachtig afgerond door debutant Luuk van de Kerkhof, die de bal vanaf de 16 vol op zijn pantoffel nam en de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek zag verdwijnen: 1-0. Lang had Toxandria geen plezier van de voorsprong. Nog geen minuut later was het alweer gelijk, toen slecht verdedigen resoluut werd afgestraft:  1-1. Luuk kreeg enkele minuten later de kans op een tweede doelpunt, maar zijn inzet werd net voor de doellijn gestopt. In de 37e minuut kwam SIOL op voorsprong, toen wederom slecht ingrijpen leidde tot de voorsprong voor de gasten: 1-2, tevens theetijd.
Na de rust probeerde Toxandria met veel energie de gelijkmaker te forceren, maar voor beide doelen gebeurde er niet veel totdat in de 60e minuut een speler van SIOL binnen een minuut 2 maal geel en dus rood kreeg en kon vertrekken. Hierna was het alleen nog Toxandria wat voetbalde en kansen kreeg, maar het duurde tot de 75e minuut voordat Tom van dichtbij de verdiende gelijkmaker scoorde. Toxandria rook dat er meer in zat en zette de gasten onder stevige druk, maar het moest wel opletten voor de counter. Deze werd er steeds vakkundig uit gehaald. Wat Toxandria ook probeerde, gescoord werd er niet meer zodat deze wedstrijd onder uitstekende leiding eindigde in een 2-2 gelijkspel. Na de wedstrijd heeft SIOL protest aangetekend tegen de rode kaart en de KNVB verzocht de wedstrijd over te spelen vanaf het moment van de rode kaart. Wordt vervolgd.
Volgende week gaan we naar de Rips om het tegen Fiducia op te nemen.