Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria zakt door het ijs in Oeffelt
Toxandria 1 beleefde een complete off-day tegen De Zwaluw in Oeffelt. Waar Toxandria nauwelijks een goede combinatie op de grasmat wist te leggen, grossierde de thuisploeg vrijwel het hele duel in het missen van kleine en grote kansen. De eindstand van 2-0 was slechts een milde afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
Toxandria was vooraf gewaarschuwd. Ook dit jaar wordt De Zwaluw gezien als een van de titelkandidaten en de oranjemannen hebben het traditiegetrouw altijd moeilijk tegen “Les Bleus”. Vandaag was het niet anders. De gastheren zetten de oranjehemden direct onder druk, waardoor Toxandria niet in het geliefde spel kon komen. Vaak werd daarom noodgedwongen de lange bal gehanteerd die meestal balverlies betekende. Het was aan het uitstekende keeperswerk van Luuk te danken, dat er bij rust nog steeds 0-0 op het scorebord stond.
Ook na rust moest Luuk diverse keren handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Die kwam er uiteindelijk toch, toen De Zwaluw na 70 minuten de 1-0 tegen de touwen kopte. Aan dit doelpunt zat wel een duidelijk buitenspel luchtje, maar de warrig leidende scheidsrechter wuifde vanuit de middencirkel het vlagsignaal van de grensrechter resoluut weg. Nog geen minuut later lag ook de 2-0 al achter Luuk, toen slecht uitverdedigen eenvoudig werd afgestraft. De Toxandrianen mochten van geluk spreken dat het bij deze stand bleef.
Volgende week komt medekoploper SIOL naar Kampzicht. Dan zal Toxandria de zaken beduidend energieker aan moeten pakken om tot succes te komen.