Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Eerste punt voor Toxandria
Toxandria heeft tegen SVEB uit Broekhuizenvorst een zwaarbevochten gelijkspel behaald, 3-3.
Toxandria begon de nieuwe competitie vol goede moed en wilde de 3 punten in Rijkevoort houden. De gastheren kregen in het begin meteen een kans, toen Twan op snelheid de achterhoede van de gasten klopte, maar helaas kwam de vleugelspits net tekort om de score voor Toxandria te openen. In de 6e minuut kwamen de gasten verrassend op voorsprong, toen de linkerspits van kortbij doeltreffend uithaalde met een schot in de verre hoek. De oranjemannen probeerden snel de aansluitingstreffer te produceren, maar geheel onverwachts waren het de gasten die in de 20e minuut de score verdubbelden, toen de oudste speler van het veld knap de 0-2 binnen schoot. Toxandria ging nu vol op de aanval spelen. Dit resulteerde in de 30e minuut tot de aansluitingstreffers van Tiego, die in de 16 een speler uitspeelde en hard binnenschoot: 1-2. De oranjehemden probeerden nog voor rust de schade te herstellen, maar moesten beducht zijn op de counter van de gasten. Luuk  moest enkele malen handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen, zodat  met een kleine achterstand voor Toxandria de kleedkamers werden opgezocht voor de thee. Na de rust was het vooral Toxandria dat de aanval zocht, kansen creĆ«erde en in de 56e minuut verdiend op gelijke hoogte kwam, toen Twan vanaf links goed doorging, de bal vanaf de achterlijn goed teruglegde en Tiego de 2-2 binnenschoot. Toxandria ging door en kwam 10 minuten later op voorsprong met het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Melvin kwam vanaf het middenveld met de bal aan de voet, ging een 1-2 aan met Koen, kreeg de bal perfect mee en schoot beheerst in de korte hoek raak, 3-2. Vijf minuten later had Toxandria pech dat een mooie aanval over rechts geen doel trof, omdat de kopbal van Koen net langs de verkeerde kant van de paal ging. In de 80e minuut kwamen de gasten geheel onnodig op gelijke hoogte, toen slecht ingrijpen resulteerde in de gelijkmaker. Toxandria probeerde het hierna nog wel om de 3 punten in Rijkevoort te houden, maar de scherpte was er niet meer zodat de punten broederlijk verdeeld werden.
Een kleine teleurstelling voor de oranjemannen, maar dit kunnen ze volgende week recht zetten als ze op bezoek gaan bij De Zwaluw in Oeffelt.