Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria krijgt te weinig tegen VIOS '38
Toxandria 1 heeft in de beker tegen vierdeklasser VIOS ’38 de punten broederlijk gedeeld: 2-2. Vooral de tweede helft overklaste de thuisploeg de gasten uit Beugen op een tropisch sportpark Kampzicht.
Met een moeizame overwinning (1-0) vorige week in Holthees in de achterzak, begon Toxandria niet sterk aan de derby tegen buurman VIOS. De Beugenaren combineerden beter dan de gastheren, die bij balbezit vaak te slordig acteerden. VIOS kwam na een klein kwartier spelen met enig fortuin op voorsprong, toen een voorzet wat ongelukkig in eigen doel werd gewerkt. Die voorsprong werd in de 20ste minuut verdubbeld, toen VIOS eenvoudig de 0-2 binnen kon koppen. Twee minuten later lag de aansluitingstreffer al achter de Beugense goalie door een kopgoal van Dave. Toxandria probeerde door te drukken, maar het ontbrak vooralsnog aan de finesse.
In de tweede helft een ander wedstrijdbeeld. Toxandria liet VIOS alle hoeken van het veld zien, waarbij vooral Tiego een continue bron van gevaar was voor de Beugense verdediging. Nadat Dave eerst nog een knappe inzet op binnenkant paal zag stranden, was het even later wel raak voor de gedreven spelende spits: 2-2. Hoewel Toxandria domineerde en de krachten wegvloeiden bij VIOS, lukt het niet meer om te scoren. Dat deed VIOS in de allerlaatste minuut wel, maar de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Ondanks hevig protest uit VIOS-hoek bleef de leidsman bij zijn besluit en floot direct voor einde wedstrijd. Een knap gelijkspel voor Ut Urst, waar vooral gezien de tweede helft de drie punten zeker verdiend waren geweest.
Volgende week treffen de oranjemannen thuis Constantia, dus opnieuw een derby op Kampzicht. Inzet: de eerste plaats in de poule, waarin zowel Toxandria als Constantia op 4 uit 2 staan.