Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Dik verdiende overwinning Toxandria
Toxandria heeft tegen de gasten uit St. Agatha een ruime overwinning behaald.
In de eerste 10 minuten kreeg Toxandria al enkele opgelegde kansen. Tegen de verhouding in kwam VCA in de 10e minuut op voorsprong, toen de goed leidende scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip leggen na een overtreding binnen de 16. Deze werd onberispelijk binnengeschoten. Een domper voor de oranjemannen, na een goed begin. Toxandria was even de kluts kwijt, maar herstelde zich snel en creƫrde kansen, maar het duurde tot de 30e minuut voordat de oranjemannen op gelijke hoogte kwamen. Een aanval over rechts ging via de doelman van VCA recht omhoog en toen deze terug kwam ging hij via een VCA speler in het eigen doel: 1-1. Nog voor rust had Toxandria de wedstrijd kunnen beslissen, alhoewel men beducht moest zijn voor de tegenstoten van de gasten. Gescoord werd er niet meer, zodat men ging rusten met een gelijke stand.
Na rust was het snel beslist. In de 49e minuut stond Cas op de goede plaats toen de keeper van de gasten een vrije trap van Tiego slecht verwerkte en hij beheerst de 2-1 binnenschoot. Nog geen 2 minuten later breidde Toxandria de voorsprong uit, toen Frank een elfmeter feilloos binnenschoot, nadat hij binnen de 16 gevloerd was. Toxandria was nu heer en meester en had de score flink kunnen opvoeren, maar pech, de keeper en soms misschien wat onkunde verhinderden een grotere voorsprong. In de 88e minuut kwam de bal na goed doorzetten van Arco bij Tjerk, die goed breed gaf op Frank, een man omspeelde en vanaf de 16 doeltreffend uithaalde: 4-1.
Een dik verdiende overwinning met vooral de 2e helft goed voetbal, zodat we 2e paasdag met een gerust hart kunnen afreizen naar Holthees.