Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Toxandria wint van Leunen
Toxandria is de eerste wedstrijd na de winterstop goed begonnen met een zwaarbevochten maar terechte zege op Leunen: 2-1.In het begin zag het hier niet naar uit, want na 5 minuten spelen werd een slechte breedtepass onderschept en geheel vrij voor doelman Luuk werd ietwat gelukkig afgerond. Daarmee keek Toxandria meteen tegen een achterstand aan: 0-1. Hierna golfde het spel op en neer en kreeg Toxandria enkele dotten van kansen, maar gescoord werd er niet. Ook mochten de oranjemannen in deze fase doelman Luuk bedanken, omdat hij met enkele geweldige reddingen Toxandria voor een grotere achterstand behoedde, zodat er gerust ging worden met een kleine achterstand voor de thuisploeg.
Na de rust waren de oranjemannen de bovenliggende partij en werd Leunen alleen gevaarlijk met lange ballen op hun kopgevaarlijke spelers. Resultaat leverde dit niet op. Toxandria zocht de aanval en kreeg enorme kansen. In de 70e minuut werd een schitterende aanval afgerond door Frank, die door Jeroen in staat gesteld werd om voor een leeg doel de gelijkmaker te scoren: 1-1. Toxandria rook dat er meer in zat, maar de gasten wilden ook de 3 punten om de aansluiting met de kop van de ranglijst niet te verliezen. Leunen kreeg in de 87e minuut de mogelijkheid op de voorsprong, maar geheel vrij voor Luuk werd de kans knullig verprutst. In blessuretijd kwam Toxandria verdiend op voorsprong, toen een goede aanval over links bij Melvin kwam. Zijn harde schot kon de doelman van Leunen niet geheel onder controle krijgen en Jeroen was er als de kippen bij om de bal over de lijn te frommelen: 2-1. In de extra tijd probeerden de gasten nog om de gelijkmaker te forceren, maar met kunst en vliegwerk hield Toxandria de 3 punten in Rijkevoort.
Volgende week weer een moeilijke pot, als we op bezoek gaan naar De Zwaluw in Oeffelt.