Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Moeizame overwinning voor Toxandria 1
Toxandria 1 heeft uit bij SVS in Stevensbeek een moeizame overwinning behaald. Na 90 minuten kon de formatie van Pierre Hermsen met een 1-3 overwinning op zak de terugreis naar Rijkevoort aanvaarden.
De tegenstander van deze speelronde stond verrassend genoeg na 4 wedstrijden op een gedeelde tweede plaats, samen met onder andere Toxandria. Van onderschatting mocht daarom vandaag geen sprake zijn. Toch bakten de oranjemannen, voor het eerst in het nieuwe zwarte uittenue gehuld, er in Stevensbeek op deze zonnige herfstdag weinig van. De start was veelbelovend. Al bij de eerste aanval van Toxandria belandde de bal bij Twan, die met wat geluk direct de score opende: 0-1.  Een voorzichtig “tien, tien, tien!” klonk al vanuit het Oranjelegioen. Waar iedereen dacht dat Toxandria nu eenvoudig de voorsprong verder uit zou gaan bouwen, was het juist SVS wat met verzorgd combinatiespel de Rijkevoortenaren steeds meer onder druk ging zetten. Kansen leverde dat nauwelijks op en omdat ook Toxandria door het matige spel geen vuist kon maken, werd met 0-1 gerust.
Ook na rust hetzelfde spelbeeld: SVS met het betere veldspel en Toxandria wat er maar niet in slaagde om SVS haar wil op te leggen. De 0-2 van Melvin in de 70ste minuut, nadat de SVS-goalie de bal niet onder controle kreeg, voelde dan ook als een bevrijding. Toch werd het even later weer spannend, toen SVS de aansluitingstreffer tegen de touwen werkte. Nadat Thomas 5 minuten voor tijd binnen de 16 werd gevloerd en Frank de toegekende penalty binnenschoot, was het verzet van SVS eindelijk gebroken. Al met al een povere vertoning vandaag van Toxandria, maar de 3 punten zijn heilig en ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden. Waarvan akte.
Volgende week treffen de oranjemannen Holthees-Smakt op Kampzicht, eveneens een ploeg uit de bovenste regionen van de stand. Dan zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt.