Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Verdiende overwinning Toxandria
Toxandria heeft na de blamage van vorige week een verdiende overwinning behaald tegen De Zwaluw uit Oeffelt. Vooral de eerste helft was de thuisploeg verreweg de gevaarlijkste ploeg en had het bij rust de wedstrijd al kunnen beslissen.
De eerste minuten waren de oranjemannen nog wat afwachtend, maar in de 13e minuut werd een prachtige aanval over rechts beheerst door Frank afgerond. De Zwaluw probeerde vooral de eerste helft met veel lange ballen van achteruit gevaar te stichten, maar kansen kregen de blauw-witten niet, terwijl bij Toxandria iedere aanval gevaar opleverde. Desondanks gingen de twee teams rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.
Na de rust ging Toxandria meteen op jacht naar de 2-0. Die kwam er ook in de 53e minuut, toen Thomas een vrije trap net buiten de 16 beheerst de kruising injoeg. Hierna verzwakte Toxandria en was De Zwaluw het meest in balbezit, maar verder dan de 16 kwamen de gasten niet tot de 70e minuut. Een voorzet vanaf links werd vanuit een moeilijke positie bij de tweede paal binnengeschoten: 2-1. Wie dacht dat Toxandria het nu moeilijk zou krijgen kwam bedrogen uit. Vanaf nu voerde Toxandria het tempo weer op en creƫerde de ene na de andere kans en in de 83e minuut wees de goed fluitende scheidsrechter resoluut naar de 11 meter stip na een duidelijke handsbal binnen de 16. Deze pingel was aan Frank welbesteed en hij maakte zijn 2e van de dag en zette Tox op een verdiende en veilige 3-1 voorsprong.
Met deze winst werd het slechte gevoel van vorige week weggespoeld en kunnen de oranjemannen met een flinke dosis zelfvertrouwen volgende week naar Middelaar om de strijd aan te gaan met Astrantia.