Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Toxandria wint laatste wedstrijd van 2018
Toxandria heeft op de laatste speeldag van 2018 goede zaken gedaan, door van laagvlieger Achates te winnen. Het was een zwaar bevochte zege. Toxandria stond in de 2e helft zwaar onder druk, maar door goed keeperswerk van Dave hielden de oranjemannen de drie punten in Rijkevoort.
De eerste helft ging aardig gelijk op met de gasten wat meer in balbezit, maar Toxandria had de betere kansen. Terwijl iedereen dacht met 0-0 aan de koffie te kunnen, dacht Melvin hier anders over. In de 44e minuut zette hij vanaf het middenveld aan, omspeelde de gehele verdediging, kapte voor doel de laatste verdediger uit en schoot beheerst de bal binnen: 1-0, tevens ruststand.
Na de rust zetten de gasten Toxandria onder druk, maar de verdediging van Tox gaf geen krimp en mocht er een bal doorkomen, dan was uitblinker Dave op zijn hoede. Toxandria kreeg via de counter, vooral via de snelle Twan, verscheidene kansen om de score uit te breiden, maar helaas stond het vizier net niet goed afgesteld. In de laatste 10 minuten moesten de oranjemannen met 10 man verder, toen Rens zijn 2e gele kaart kreeg en kon vertrekken. Achates probeerde nu met lange ballen snel voor de goal gevaar te stichten maar ondanks de 4 minuten extra tijd slaagden de mannen uit Ottersum er niet in om de verdiende gelijkmaker te scoren.
Door dit resultaat is Toxandria gestegen naar de (gedeelde) 5e plaats, een mooie afsluiter van 2018. De volgende wedstrijd staat gepland voor 20 januari 2019, maar eerst de feestdagen. Iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en sportief 2019.