Met het Oranje Legioen naar de Premier League

10-02-2019

Met het Oranje Legioen naar Engeland om een Premier League wedstrijd te kijken. Dat was het idee. Een idee werd een plan en zo gezegd zo gedaan, gingen we in het weekend van 11 januari met 21 van de 65 leden van het Oranje Legioen naar Engeland. Met een zeer gevarieerde groep van net losgeslagen pubers tot bestuurlijke leden van de club, vertrokken we naar Engeland en geschiedde zo het weekend.

Vrijdag 11 januari
Met 4 auto’s vertrok men naar Eindhoven Airport. Het overige aantal zorgde op eigen initiatief dat zij op tijd op het vliegveld waren. Iedereen keurig en wel door de douane, doorgaans een formaliteit. Voor een iemand werd het toch even spannend. Rob Dekkers wist namelijk niet dat hij zijn arsenaal aan wapens niet mee mocht nemen in het vliegtuig. De douane vond dat hij zijn zaagjes en boren toch even in Eindhoven moest laten. Eenmaal toch de douane doorgekomen, besloot men wat moed in te drinken voor de toch al lange vliegreis die de groep voor de boeg had. Ook moest iedereen zijn voor- en hoofdgerechten alvast doorgeven aan het 5 sterren restaurant waar we die avond zouden eten. Om 16:48 uur vond de voorzitter Cees het wel tijd om te gaan. Het woord van de voorzitter is heilig en zo begaf de groep zich naar het vliegtuig.

Na een ontzettend spannende vermoeiende vlieg- en busrit kwamen we aan in Londen. Vanuit de bus eerst een hapje eten bij het eerder genoemde zeer chique restaurant. Bijzonder feit: zij schonken geen alcoholische dranken. Het Oranje Legioen toonde ondernemerschap en haalde zelf een flesje wijn in de supermarkt langs het restaurant. Een glaasje van de ober en het probleem was opgelost.
Hapje gegeten, buik rond, waarna we ons begaven naar het hotel. Een prima hotel, voorzien van alle gemakken en faciliteiten. Om half 11 verzamelde men zich aan de bar om het nachtleven van Londen maar eens te verkennen.

Met de groep van 21 man strandden we in een gezellig café. Voorzien van een aantal zeer goede pints vorderde de avond. De van buitenaf heel normaal uitziende pub had van binnen toch een verrassend element. De begane grond, een pub zoals die je wel kent. De kelder een hele vage techno bunker, voorzien van donkere erkers. En met donker bedoel ik ook écht donker. Hoewel iedereen toch even in de bijzondere ruimte heeft gekeken, vorderde het grootste gedeelte van de avond op de begane grond. Een aantal lokale bezoekers zullen vanaf die avond Toxandria in het geheugen hebben staan als semi profclub in Nederland. Een beetje overdrijven mag altijd. Zo geschiedde de eerste avond. Sommigen trokken er nog op uit, sommigen vonden het tijd voor slaap. En dat was dag 1.

Zaterdag 12 januari
De een heeft wat meer moeite met opstaan dan de ander, maar om half 10 zat iedereen toch wel aan de ontbijttafel in het hotel. Mathijs en Bart hadden iets meer moeite, maar wisten het gelukkig ook op tijd te redden.  De wedstrijd West Ham-Arsenal stond op het programma. Een waar affiche voor de voetballiefhebber. Na het ontbijt vertrokken we met de welbekende Uber taxi’s naar het (Olympisch) stadion van West Ham United. Iedereen voorzien van feitjes over het oriëntatiepunt dat boven het stadion uitstak, brachten de taxi’s ons naar het stadion. Eenmaal aangekomen dronken we een goede pot bier, om ons voor te bereiden op een mooie wedstrijd. Het stadion was schitterend , groot en de ambiance was zoals je dat verwacht tijdens een Premier League pot. Maar, helaas zijn we getuige geweest van misschien wel de slechtste wedstrijd die vele van ons ooit hadden gezien. West Ham won, maar de wedstrijd kenmerkte zich door corners die de lijn niet over kwamen, de waardeloze linksbuiten en als laatste kelderklasse waardig niveau van Arsenal.

‘’Een slechte pot gezien , maar vooral veel goede potten’’. De meest gehoorde uitspraak na de wedstrijd. De slechte wedstrijd kon de pret gelukkig niet drukken. Na de wedstrijd ging het legioen met de menigte mee en zo kwamen we uit bij Westfield. Een mega groot winkelcentrum in één gebouw in Londen. Een beetje sightseeing, een beetje goede potten en zo richting de avond.
Die begon bij het Steakhouse in Londen. Luuk schepte van de te voren nogal op over hoe goed het was. Iedereen met hoge verwachtingen naar het Steakhouse en eerlijk is eerlijk: het was meer dan goed en economisch gezien heeft het restaurant een zeer goede klant gehad. Na lang natafelen besloot een deel van het legioen dat het mooi was geweest voor die dag; het andere deel dook het nachtleven van Londen in. Door het eten was men een beetje besluiteloos geworden maar uiteindelijk werd opnieuw een pub gevonden. Nadat deze dicht ging, probeerden we een nachtclub in te komen. De portier wist ons te vertellen dat we toch écht met te veel ‘’mannen’’ waren om in een keer binnen te komen in de club. Helaas. De portier zag dat we ons enigszins gediscrimineerd voelden en besloot ons te helpen. Hij gaf wat tips en zo gingen we 2 aan 2 met een minuut tussenruimte naar de volgende club. En ja hoor, de hulp van de portier wierp zijn vruchten af en iedereen kwam de club binnen en bleef binnen. Dat was dag 2.

Zondag 13 januari
Wederom verscheen iedereen op geheel eigen tempo bij de ontbijttafel. De een wederom met wat meer moeite dan de ander. De organisatie had deze dag vrij gehouden, zodat iedereen zijn eigen invulling kon geven. ‘’De krasse knarren’’ zoals Mark Jacobs zei, vertoefden in de pub, het andere gedeelte besloot een stadiontour te doen van Arsenal. De club die zich de dag daarvoor blameerde tegen West Ham United. Hoewel het voetbal de dag daarvoor wat minder was, is het stadion er een om in te lijsten. Al is dat wat lastig met een stadion.

Om 16:00 uur was het oorspronkelijk de bedoeling dat iedereen zich bij de bus had verzameld. Enigszins verrassend was het ook, toen aan de overkant van de weg een deel van de groep terug liep naar het hotel. Niet erg natuurlijk, alleen de bus vertrok, dus sommigen moesten even op eigen initiatief naar het vliegveld gebracht worden. Eenmaal aangekomen op het vliegveld werden laatste goede potten meester gemaakt en reisde het Oranje Legioen terug naar Rijkevoort.

Als organisatie kunnen we terugkijken op een schitterend weekend! We willen via deze weg ook iedereen nogmaals bedanken die hier onderdeel van was. Mooi om te zien dat de gevarieerde groep mensen als één vriendengroep naar Engeland is geweest. Leden die mee zijn gegaan: Bedankt!

Voor wie er niet bij was. Dit zal vast niet de laatste keer zijn dat we ergens heen gaan. Wie weet volgend jaar al. Zorg dat je er bij bent!

Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties