Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Toxandria geen periodekampioen
Toxandria is door verlies tegen RESIA de eerste periode misgelopen.
In een wedstrijd die merendeel door Toxandria werd gedomineerd, kwamen de gasten in de 20e minuut op voorsprong door vanaf 11 meter raak te schieten na een onnodige overtreding binnen de 16. De oranjemannen gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en kregen enkele goede mogelijkheden om met een gelijke stand te gaan rusten. Voorin ontbrak vooralsnog de scherpte, zodat de gasten uit Wellerlooi enigszins fortuinlijk met een voorsprong naar de thee gingen.
Direct na rust had Toxandria de kans op de gelijkmaker, maar helaas de bal ging over. Uit de tegenstoot kwam RESIA op een 0-2 voorsprong, toen hun spits wel heel gemakkelijk wegdraaide en hard raak schoot. Toxandria opende hierna een omsingeling van het vijandige strafschopgebied en kreeg in de 70e minuut wel heel gemakkelijk een pingel, toen Frank viel. Dit buitenkansje liet Toxandria’s topscorer niet liggen en Frank schoot beheerst de aansluitingstreffer tegen de touwen: 1-2. Nog geen 2 minuten later was de stand weer gelijk, toen een goede aanval over rechts door Frank van buiten de 16 snoeihard werd binnengeschoten. Toxandria ging door, want alleen bij winst was men zeker van de periodetitel. In de 80e minuut kregen de oranjemannen de deksel op de neus, toen knullig balverlies op het middenveld resoluut werd afgestraft door de gasten: 2-3. Toxandria probeerde het hierna nog wel, maar het geloof zakte weg zodat de gasten met enig fortuin met de punten richting Wellerlooi gingen en Toxandria van de eerste naar de vierde plaats zakte.
Komende zondag gaan we op bezoek bij BVV’27 uit Blitterswijck.