JO15-1 glansrijk najaarskampioen!

07-12-2019
Het zat er natuurlijk wel al even aan te komen, dat kampioenschap voor de ST Toxandria/VIOS '38 JO15-1G. Zeker na de winst tegen concurrent Montagnards een paar weken geleden. Maar het moest eerst toch nog maar effe gebeuren. De voorsprong van 3 punten op de naaste concurrent betekende dat er op de laatste wedstrijddag minimaal 1 punt gehaald moest worden om de felbegeerde titel definitief veilig te stellen.
Er werd afgelopen week daarom scherp getraind in Beugen en Rijkevoort. Achter de schermen werkte een groep minstens zo fanatieke ouders aan de voorbereidingen voor het verwachte kampioenschap. Platte kar, kampioensshirts, vuurwerk, champagne. Aan alles werd gedacht en alles werd tot in de details geregeld. In de stellige overtuiging dat dit toch echt niet meer mis kon en mocht gaan.
En het ging niet meer mis! Vanaf de aftrap op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek was er maar 1 ploeg die de dienst uitmaakte: Toxandria/VIOS '38. Een doelpunt kon niet uitblijven en na de bevrijdende openingstreffer kwam de aanstaande kampioen helemaal los. Bij rust was de voorsprong al opgelopen naar 1-4 en die marge moest genoeg zijn voor een rondje op de platte kar. De meegereisde supporters, ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes gingen er in de tweede helft nog eens goed voor staan. Ook in de tweede helft heerste de ploeg in het oranje. Nog eens 3 keer lieten de aanstaande kampioenen het Beekse netje bollen, zodat het eindsignaal met een 1-7 eindstand klonk. Kampioenuh!
De champagne werd ontkurkt en het Bengaals vuurwerk werd ontstoken. De kampioensshirts werden uitgedeeld en natuurlijk moest er even geposeerd worden voor de mobieltjes van de trotse ouders. Een fantastische prestatie van dit samengestelde team van Toxandria en VIOS '38, wat dit jaar voor het eerst samen ging spelen. Een fantastisch resultaat ook van de eerste samenwerking tussen de beide verenigingen, die uitmondt in een kampioenschap. Zonder puntverlies zelfs en een doelsaldo van 74 voor en 20 tegen. Dat zijn duidelijke cijfers... Na een voorzichtige start en wat praktische opstartproblemen hebben spelers, trainers en leiders elkaar nu helemaal gevonden. Het rondje op de platte kar door Beugen en Rijkevoort is helemaal verdiend. Geweldig mannen en dame! Van harte gefeliciteerd allemaal met jullie kampioenschap!       

Klik hier voor het fotoalbum
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties