Jeugdpresentatiedag 2019 toppertje

02-09-2019
Een goede voorbereiding is het halve werk... Afgelopen zondag vond onder een heerlijk nazomerzonnetje de traditionele presentatiedag van de jeugdteams van Toxandria plaats. De teampresentatie had een iets andere opzet dan de afgelopen jaren. De oudere jeugd van JO19 tot en met JO15 kregen aan het einde van de middag verlof, alle aandacht ging zo uit naar de "onderbouw" van de jeugdteams: de JO13 tot de JO7.

Voor het echter zover was, mochten alle jeugdspelers zich eerst uitleven vanaf de penaltystip. Voor het eerst sinds heel veel jaren stond er weer een ouderwetse penaltybokaal op het programma van onze jeugdafdeling. De opzet van de pingelbokaal was zo bedacht, dat iedereen kans maakte om de grote wisselbokaal van Innotherm en waardebon van SJ Steigers in de wacht te slepen. De afstand van de stip tot de doellijn hing van de leeftijdscategorie af. De doelman onder de lat eveneens. Alle spelers met 4 of 5 treffers uit 5 pingels gingen door naar de finale in de rust van de bekerwedstrijd van Toxandria 1 later op de middag. Maar liefst 14 spelers wisten aan die niet misselijke opdracht te voldoen. Toeval of niet... van elk jeugdteam stond minimaal 1 speler in de finale! Ondertussen konden de spelers die hun penaltyserie achter de rug hadden zich uitleven op het grote pannaveld en op het levend tafelvoetbalspel op veld 2. Vooral het laatste spel was erg in trek bij de jeugd en leidde tot hilarische taferelen.

De finale van de penaltybokaal om 15.15 uur was bloedstollend. De afvalrace (missen is afvallen) was begonnen! Langzaam maar zeker werd het groepje penaltyspecialisten kleiner en kleiner. Tot er maar eentje over was: Vince van den Heuvel, uitkomend in Toxandria JO11-1. Hij had zijn zenuwen het beste onder controle en liet alle andere 13 finalisten achter zich. Proficiat Vince! De wisseltrofee mag een jaar lang op het nachtkastje staan en de waardebon van Van Neerven is dik verdiend.

Na afloop van de wedstrijd van Toxandria 1 was het tijd voor de teampresentaties. Begonnen werd met de allerjongste talenten van Toxandria, de JO7, daarna volgden de andere teams in volgorde van leeftijd. Van iedere speler op het podium wist presentator Rob een kleine doch treffende anekdote te vertellen. Daarmee kan het seizoen 2019-2020 nu echt los gaan barsten. De eerste bekerwedstrijden zijn gespeeld. Op naar een mooi seizoen! Succes allemaal.

Een groot woord van dank is zeker op zijn plaats aan iedereen die mee heeft geholpen aan het slagen van deze presentatiedag en penaltybokaal editie 2019. De keepers die alle penalties moesten proberen te killen, kantinepersoneel voor de smakelijke buitenkeuken, trainers en leiders voor het begeleiden van de penaltyseries en teams, leveranciers van muziekinstallaties en inflatables FunPro en Rongen Aktief, sponsoren Innotherm en SJ Steigers, de helpende handen met opbouwen en opruimen en last but not least organisator Rob Willems, die hiermee op bijzonder waardige wijze afscheid nam van de jeugdcommissie. Top Rob!

Ook volgend jaar zouden we weer graag zo'n gezellige en sportieve middag voor onze voetbaljeugd willen organiseren. Wie helpen ons?  

Fotoalbum Teampresentatie Klik hier
Fotoalbum penaltybokaal Klik hier

 
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties