Zo | 07-04-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - Leunen 1
Zo | 24-03-2024 Uitslag: 1 - 1
Toxandria verliest eerste competitiewedstrijd

Toxandria heeft tegen de Stormvogels uit Siebengewald ietwat ongelukkig verloren. Daar waar de gasten de eerste helft heer en meester waren, was Toxandria het grootste gedeelte van de 2e helft de bovenliggende partij.

De eerste 10 minuten gingen gelijk tegen elkaar op, maar hierna namen de Stormvogels het heft in handen en creeërden kansen. In de 13e minuut mocht Kevin Peters vanaf de 16 vrij uithalen en tegendraads belandde de bal onhoudbaar voor Dirk in het doel. Toxandria had het moeilijk en kon alleen hopen om via de snelle spitsen Tiego en Twan succes te boeken, maar het bleef bij enkele dreigende situaties. De Stormvogels kregen betere kansen, wat in de 20e minuut bijna leidde tot een 0-2 voorsprong, maar de lat verhinderde een grotere achterstand voor Tox. In de tegenaanval scoorde Tiego bijna, maar ook hier verhinderde de lat een doelpunt. In de 31e minuut kwamen de gasten op een 0-2 voorsprong, toen een ogenschijnlijk houdbare bal in de lange hoek verdween. Gescoord werd er voor de rust niet meer.

Na de rust ging de wedstrijd meer tegen elkaar op, de oranjemannen werden steeds dreigender en kwamen in de 66e minuut ietwat gelukkig maar wel verdiend terug in de wedstrijd, toen een vrije trap van Twan, net buiten de 16 tegen de achterlijn, door een eigen speler van de Stormvogels in eigen doel werd gekopt: 1-2. Toxandria dicteerde vanaf hier het spel en de gelijkmaker hing in de lucht, maar het geluk zat niet mee: een bal van de lijn gehaald, een voetje ertussen. Tox kreeg nog verschillende goede kansen om de stand gelijk te trekken, maar zoals altijd valt het doelpunt aan de andere kant. In de blessuretijd bepaalden de Stormvogels de eindstand op 1-3.

Gezien de tweede helft had Toxandria een punt verdiend, maar mocht van de andere kant blij zijn dat het bij rust niet op een grotere achterstand stond. Volgende week weer een lastig karwei op bezoek bij EWC’46 in Well.