Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Verdienstelijk gelijkspel Toxandria
Toxandria heeft in de derby tegen Constantia uit Wanroij een verdiend gelijkspel behaald 2-2. Inzet begin van de wedstrijd was Constantia de bovenliggende partij en met vroeg storen probeerde de groen/gele brigade Toxandria direct onder druk te zetten en kreeg enkele kleine mogelijkheden de score te openen maar gelukkig voor de oranjemannen ging de beste kans rakelings langs. Na een kwartier kwam Toxandria beter in haar spel en vooral via de snelle Twan en Martijn stichtte Toxandria steeds meer gevaar en na 30 minuten had Twan de 1-0 op zijn schoen toen hij op snelheid iedereen klopte maar helaas ging zijn lob over de doelman van Constantia langs de verkeerde kant van de paal zodat de ruststand dezelfde was als de begin stand. Na de rust ging de wedstrijd gelijk op en was Toxandria herhaaldelijk gevaarlijk en kwam in de 60e minuut verdiend op voorsprong toen Twan een schitterende pass van Melvin perfect afrondde en zo de oranjemannen voor het eerst deze competitie op een voorsprong zette 1-0. Constantia zette nu aan en drong Toxandria terug maar de counter van de thuisploeg was levens gevaarlijken in de 70e minuut had Martijn pech dat zijn boogbal over te ver voor zijn doel staande doelman maar net doel mistte. In de 72e minuut kwamen de gasten toch langszij toen een schot vanaf de 16 doel trof 1-1. Nog geen 3 minuten later kwam Constantia zelfs op voorsprong door van kortbij snoeihard raak te schieten 1-2. Iedereen dacht dat de gasten de winst binnen had maar binnen 2 minuten was het alweer gelijk toen Ferre vanaf de 16 een voorzet vanaf rechts met zijn hoofd zo beroerde dat de bal bij de eerste paal binnen viel 2-2. Toxandria probeerde door te drukken om de 3 punten in eigen huis te houden maar in de 85e minuut leek de winst toch naar Wanroij te gaan toen Dave een speler van Constantia torpedeerde in de 16, maar de toegekende strafschop werd door Dave zelf vakkundig onschadelijk gemaakt zodat de stand gelijk bleef. In de laatste minuut had Toxandria de 3 punten in eigen huis kunnen houden als Melvin en Martijn een 2 tegen 1 situatie beter uitgespeeld hadden maar het gelijk spel voelde toch als een kleine overwinning na vele nederlagen. Volgende week kan het gelijke spel een goed vervolg krijgen op bezoek bij Achilles in de Reek.