Toxandria huldigt jubilarissen

06-01-2020

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 5 januari 2020 werden traditiegetrouw de jubilarissen van Toxandria in het zonnetje gezet. Een tiental dit jaar...

25 jaar lidmaatschap
De helft van de jubilarissen in 2020 is 25 jaar lid van Toxandria. Vier van de vijf begonnen hun zilveren tijdperk bij Toxandria bij de pupillen. Nog steeds zijn deze vier jongemannen als voetballer actief bij de club: Roy Janssen, Chiel Kuijpers, Bart van Mil en Pim Jacobs. Roy maakt momenteel deel uit van de redactie van Kikkerleer. Bart was enkele jaren actief als jeugdleider. Van deze vier jubilarissen hebben er twee ons durpke inmiddels verlaten, maar ze zijn Toxandria trouw gebleven. En dat is mooi. Roy had een goede reden om verstek te laten gaan bij zijn huldiging. Hij was een paar uur eerder vader geworden van Joep. Proficiat Roy! 
Van iets rijpere leeftijd is de vijfde zilveren jubilaris: Pierre Jans. Pierre is van origine meer een handballer, de KPJ, en ontdekte de voetbalsport pas later. Hij trad 25 jaar geleden direct toe tot de elitetroepen van Toxandria: de vets. Daar speelt Pierre nog altijd, als godfather. Bij de Lentekermis was Pierre steevast bij de entree terug te vinden voor de ingangscontrole. 

40 jaar lidmaatschap
Voor het 40-jarig lidmaatschap verschenen op de nieuwjaarsborrel 3 veertigers op het podium bij spreekstalmeester Cees. Rob Willems begon zijn loopbaan bij Toxandria zoals veel leeftijdgenoten bij de pupillen. Hij doorliep alle jeugdteams en belandde in de selectie. Daarna deed Rob een stapje terug naar Toxandria 3, waarvoor hij een enorm aantal jaren en wedstrijden uitkwam. Nog altijd staat Rob zijn mannetje op het voetbalveld, nu bij de veteranen. Naast zijn voetbalcarrière was Rob ook jarenlang actief (tot afgelopen seizoen) als secretaris binnen de jeugdcommissie en als jeugdleider. Op de zaterdagen is Rob nog altijd regelmatig te bewonderen als jeugdscheidsrechter.  
Ook generatiegenoot John van de Pas begon tegelijk met Rob bij de pupillen van Toxandria. John bleek uitermate veel talent te hebben, maar een ongeluk gooide roet in het eten. John komt uit een echte voetbalfamilie, met vader en twee broers die allemaal een lange loopbaan hebben bij Toxandria, zowel bij ut urst als bij het hooggewaardeerde vrijwilligerscorps. Van dat corps maakt John al sinds 1995 deel uit, want zo lang is hij al jeugdleider. Geweldig John!  
Het trio van 40-jarige jubilarissen werd gecompleteerd door Marco Michiels. Marco heeft Rijkevoort jaren geleden verruilt voor Malden, maar is zijn eigen clubje altijd trouw gebleven. Daarvoor al hulde. Marco kwam jarenlang uit voor de selectie van Toxandria en promoveerde met Toxandria 1 in 2002 naar de vierde klasse. Verdediger Marco was in die tijd een trouw verzamelaar van prenten, variërend in de kleuren geel en rood. Na de selectie ging Marco een trapje lager spelen in Toxandria 3, waarvoor hij nog altijd uitkomt. Daarbij is Marco ook trainer en leider van dit ambitieuze clubje Toxandrianen. Dat trainen verzorgt Marco trouw wekelijks op de donderdagavond voor Toxandria 3, 4 en de veteranen. Vorig jaar ontving hij daarvoor nog de Aanmoedingsprijs van de club. Ook zat Marco jarenlang in de activiteitencommissie. 

50 jaar lidmaatschap
Het gouden lidmaatschap was dit jaar weggelegd voor twee op-en-top Toxandrianen. Fun Hendriks, alom (lokaal en regionaal) bekend als oud-uitbater van Fun en Miet, de Schotse Bar, nu Café-Zaal Groentjes was de eerste gouden jubilaris vandaag. Jarenlang fungeerde de bruine kroeg van Fun en Miet als clubhuis van Toxandria, tot kantine Kampzicht werd geopend. Het was aan de keukentafel van Fun dat op de donderdagavond vele opstellingen aan het papier werden toevertrouwd. Computers bestonden nog niet en grafische ontwerpen werden met potlood, pen en verf gerealiseerd. Zo ook de wervingsborden voor de Lentekermis die Fun jaarlijks vervaardigde. Ook ontwierp Fun de allereerste cover van clubblad Kikkerleer. Fun was in een grijs verleden 9 jaar lang bestuurslid als penningmeester van de club en werd benoemd tot ere-lid van Toxandria. Helaas liet de gezondheid van Fun zijn komst naar Kampzicht vandaag niet toe.
Ook Walter Claassen is een ras-Toxandriaan. Walter maakte jarenlang deel uit van de jeugdcommissie. Bij de jeugd was hij ook jeugdleider en jeugdtrainer. Walter was daarnaast actief als redactielid van clubblad Kikkerleer, in de tijd dat het clubblad nog gestencild werd (tot in Wijchen aan toe meldde Walter). Onze gouden jubilaris kende ook een lang voetballeven bij Toxandria. Na de selectie en de lagere elftallen bleef Walter tot op late leeftijd actief bij de veteranen. 

Bij de keuze van het traditionele Toxandria relatiegeschenk konden de jubilarissen kiezen tussen een schoenpoetssetje of een kurkentrekkerset, beide fraai verpakt in een etui c.q. houten kistje met Toxandria-logo. Dat de keuze van alle jubilarissen unaniem viel op de alcoholverwante gadget en niet op het praktische voetbalschoengereedschap, zegt waarschijnlijk genoeg over het karakter van onze jubilarissen en van Toxandria: plezier staat voorop!

Proficiat jubilarissen!  

Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties