Unieke clubderby bij Toxandria jeugd

23-02-2019
Maar zelden gebeurt het, dat 2 jeugdteams van Toxandria elkaar in competieverband treffen. Bij Toxandria JO9-1 en JO9-2G was dat dit seizoen zelfs 2 keer het geval. In het najaar troffen deze jonge talenten elkaar al een keer; vandaag was dat opnieuw het geval.
Onder een heerlijke voorjaarszon werd klokslag half 11 afgetrapt op Kampzicht. Met langs de lijn een grote groep supporters, die allemaal voor Toxandria waren! De jongens van de JO9-1 waren gebrand op revanche. In het najaar hadden ze namelijk een dikke nederlaag moeten slikken van de JO9-2G, terwijl die bijna allemaal een jaar jonger zijn en dus een jaar minder voetbalervaring in de sporttas hebben. Het werd een prachtige pot voetbal.
Het eerste kwart van de wedstrijd tot de eerste time-out was voor de JO9-2G, die met snelle aanvallen het doel van de JO9-1 onder vuur namen (1-3). In het tweede kwart draaiden de rollen om. Nu was het de JO9-1 die de aanval zocht en de stand weer gelijk trok. Ruststand 3-3.
Na de rust maakten de boys van de JO9-1 gebruik van hun ruime voetbalervaring, om de score verder op te voeren. Met 2 doelpunten tot de tweede time-out en 1 erna was de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut vond de JO9-2G nog een keer het netje, zodat deze spannende clubderby in 6-4 eindigde. De onderlinge stand tussen JO9-1 en JO9-2G is weer gelijk: 1-1. Zo hoort het ook...    
En de punten... die bleven allemaal in Rijkevoort!     
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties