Elftal jubilarissen gehuldigd

07-01-2019
In een zoals altijd gezellig volle kantine Kampzicht, werden tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op zondag 6 januari weer de nodige jubilarissen gehuldigd voor hun lidmaatschap bij Toxandria. Een heel elftal om precies te zijn...

Als eerste werden de leden met een 25-jarige lidmaatschap in de schijnwerpers gezet: Frank Havens, Luuk van Sambeek en Ron van den Heuvel (Lz). Alle drie zilveren jubilarissen zijn nog altijd voetballend actief bij Toxandria en werden allemaal in hun voetbalcarrière ofwel kampioen of promoveerden met hun team. Ook kwamen ze allemaal voor Toxandria 1 uit, de een wat vaker dan de ander, en scoorden er bij Ut Urst vrolijk op los. De een wat vaker dan de ander.

Vier Toxandrianen ontvingen de bloemen en bijbehorend aandenken voor hun 40-jarig lidmaatschap. Louis Oomen nam na zijn verhuizing naar Rijkevoort plaats in het jeugdbestuur en had 15 jaar zitting in het bestuur. Het leverde hem in 1994 het erelidmaatschap op, maar voetballen heeft Louis zelf nooit gedaan. Fietsen wel, met of zonder zijn kenmerkende pijp. Nóg een erelid met een dienstverband bij Toxandria van 40 jaar: Piet Grutters. Ook Piet kwam als "buutendurpse" meteen in het bestuur van Toxandria terecht en bekleedde daarin 14 jaar lang zeer vakkundig de functie van penningmeester. Piet zorgde niet alleen voor de clubkas, maar was ook als Veteraan ongekend lang -een wedstrijd of 700 (!)- actief bij Toxandria. Daarnaast was Piet jarenlang leider van de Veteranen en redactielid van clubblad Kikkerleer. Nog een oudgediende 40-jarig jubilaris: Jan van den Heuvel. Ook Jan zat jarenlang in het bestuur van Toxandria, is trouw lid van de onderhoudsploeg en brengt maandelijks de Kikkerleer rond bij de bezorgers. Jan werd voor zijn verdiensten voor onze club 2 jaar geleden gehuldigd als Toxandriaan van het Jaar. Ook 40 jaar lid van Toxandria: Koen van de Kerhkof. Koen begon zijn carrière bij Toxandria bij de jeugd. Tot het eerste wist Koen het niet te schoppen, maar bij de Veteranen stond hij zijn mannetje tot een blessure (tijdelijk?) roet in zijn voetbalambities gooide.

Een gouden jubileum, 50 jaar lid, was er weggelegd voor Henny Kuijpers. Henny kwam als 10-jarig menneke bij Toxandria voetballen. Na het kampioenschap met de A-junioren in 1977 kwam Henny in Toxandria 2 te spelen. Daarna lonkte het scheidsrechterschap voor de gouden jubiliaris en Henny werd KNVB-scheidsrechter. Henny is nog altijd nauw betrokken bij Toxandria. Jarenlang namens Bol als hoofdsponsor en shirtsponsor van Toxandria 1, maar zeker ook als trouw supporter langs de lijn bij Ut Urst. Ook een gouden jubileum dit jaar voor Pierre van de Ven. Ook Pierre had 14 jaar ziting in het bestuur van Toxandria en is erelid van de club sinds 1992. Pierre heeft een hele carrière bij Toxandria achter de rug, bij de jeugd (ook als jeugdleider bij zijn zoons), senioren en de Veteranen. Ook Pierre zien we wekelijks langs de lijn bij Toxandria 1 als oranje-wit supporter terug. Tot zijn grote verrassing werd daarna ook presentator en voorzitter Cees de Wit in het gouden zonnetje gezet. Ook Cees heeft een enorme staat van dienst bij Toxandria opgebouwd. Na de jeugd kwam Cees direct in Toxandria 1 te spelen, om daar pas na meer dan 500 wedstrijden (!) een punt achter te zetten. Daarna volgden nog enkele jaren in de lagere elftallen en de Veteranen. Sinds 1999 is Cees lid van de Stichting Kampzicht en uiteraard al geruime tijd (sinds 2005) bestuurslid: eerst als wedstrijdsecretaris en sinds 2015 als voorzitter. Cees werd in 2001 voor zijn verdiensten benoemd tot Toxandriaan van het Jaar.

Last but not least een 60-jarig jubileum. Jan van de Pas werd 60 jaar geleden lid van Toxandria. Ook Jan kwam jarenlang uit voor Toxandria 1 en was daar de grote rots in de branding van de verdediging. Onklopbaar in de lucht. Jan was jarenlang zelf ook elftalleider bij Ut Urst, waarvoor ook twee zoons van Jan uitkwamen. Ook bij andere elftallen was Jan vlaggenist en daarnaast is de jubilaris lid van de onderhoudsploeg.   

Wat een mooie lijst. Wat een geweldige Toxandrianen (die helaas niet allemaal aanwezig konden zijn bij de huldiging). Proficiat jubilarissen!     

       
Terug naar overzicht
Sponsors
Advertenties