Zo | 01-09-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - SVS 1
Zo | 26-05-2024 Uitslag: 4 - 1
Opnieuw winst voor Toxandria na tumultueuze slotfase
Toxandria 1 heeft voor de derde keer op rij met het kleinst mogelijke verschil drie punten bij kunnen schrijven. Na 1-0 en 2-1 de afgelopen weken werd het in Holthees 4-3 voor Toxandria. Een uitslag die een paar minuten voor tijd niemand had kunnen voorspellen.
Toxandria kwam flitsend uit de startblokken en al in de vierde minuut opende Luuk van de Kerkhof de score met een bekeken schot van even buiten de 16. De gasten wilden het duel snel beslissen en kregen direct nog 2 goede kansen. Holthees/Smakt pakte na een kwartier spelen de zaken wat energieker aan en wist na een klein half uur spelen de gelijkmaker in twee instanties binnen te schieten. Toxandria had geen goed antwoord op het fysieke spel van de tegenstander en mocht de handen dicht knijpen met een 1-1 stand bij rust.
Ook na rust een fel Holthees/Smakt, al snel resulterend in de 2-1. Toch was het Melvin die na dik een uur spelen tegen de verhouding in de gelijkmaker scoorde, nadat hij de verdediging van de gastheren inclusief de keeper aftroefde. Tien minuten later ging de verdediging van Holthees opnieuw in de fout. Nu was het Twan die profiteerde: 2-3. Toxandria leek de winst over de streep te trekken, maar vlak voor tijd viel toch nog de gelijkmaker. Dirk dacht een voorzet eenvoudig uit de lucht te plukken, maar werd daarbij omver gekegeld door de spits van Holthees/Smakt. De scheidsrechter zag hierin geen overtreding en Dirk moest -met naar later bleek een hersenschudding- geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Omdat Toxandria zijn wissels had gebruikt, nam spits Rens noodgedwongen plaats onder de lat en moesten de oranjemannen bovendien met 10 spelers het duel de laatste minuten uitspelen. Het venijn zat vandaag in de staart. Met de nodige irritaties op en naast het veld in de extra tijd, was het opnieuw Twan die in de 96ste minuut wederom de bal van de verdediging van de thuisploeg op een presenteerblaadje kreeg. En ook nu was de rappe aanvaller resoluut in de afronding: 3-4 en direct einde wedstrijd.
Maandag, Tweede Pinksterdag, treedt Toxandria 1 aan tegen de koploper SVOC ’01 in Oirlo. Bij winst van SVOC en een nederlaag van runner up Leunen is de thuisploeg kampioen. Toxandria zal er ongetwijfeld alles aan gaan doen om dat scenario te voorkomen.