Toxandria 1

Algemene informatie
Eerstvolgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laatst gespeelde wedstrijd
Toxandria 1 - SVS 1
Zo | 26-05-2024 Uitslag: 4 - 1
Sponsors
Toxandria verrast in de beker
Overzicht
Toxandria 1 heeft in de beker voor een daverende verrassing gezorgd door als eerste te eindigen in een poule met twee vierdeklassers. Buurman Constantia, vorig seizoen gedegradeerd uit de derde klasse, werd met een 2-1 nederlaag terug naar Wanroij gestuurd, waardoor Toxandria als poulewinnaar doorgaat in het bekertoernooi.
Het eerste deel van de burentwist was voor Constantia. De gastheren werden op felheid afgetroeft, maar tot kansen voor de opponent leidde dit niet. De eerste de beste kans voor Toxandria was het meteen raak. Twan liep een voorzet van Tiego eenvoudig binnen. De 1-0 was ook de ruststand op Kampzicht.
Het was Luc Cornelissen die zijn rentree na zo’n 1,5 jaar afwezigheid in de 53ste minuut knap opsierde met een doelpunt uit een halve omhaal: 2-0. De verdediging van Toxandria had zijn zaakjes daarna goed op orde, maar moest na ruim een uur spelen toch een tegentreffer incasseren. Hoewel Constantia aandrong, lukte het de geel-groenen niet meer om doelman Luuk nogmaals te passeren, waardoor Toxandria zowel Constantia, VIOS ’38 als Holthees-Smakt achter zich wist te houden in de stand.      
Lang zal Toxandria 1 niet kunnen nagenieten van dit bekersucces. A.s. zondag start de competitie met een thuiswedstrijd tegen de onbekende degradant SVEB uit Broekhuizenvorst. Zaak om het goede gevoel van het bekertoernooi vast te houden en het seizoen voortvarend te starten.  

Klik op onderstaande link voor een fotoverslag van Voetbal-shoot.nl:
https://www.voetbal-shoot.nl/wedstrijden.php?wedstrijd=2023_09_17_05_72_0_0_07_0_0_1