Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Toxandria speelt gelijk in Oirlo
Toxandria heeft in Oirlo tegen SVOC een moeizaam gelijkspel behaald en kan door dit resultaat de nacompetitie bijna niet meer mislopen.
De thuisploeg had alleen bij winst op de oranjemannen nog een kleine kans op de nacompetitie en ging dan ook fel van start. Toxandria had het de eerste 15 minuten zeer lastig en kwam maar moeilijk onder de druk van de thuisploeg uit. Toch kreeg Toxandria de eerste goede kans, toen Bart in de 15e minuut Frank vrij voor de doelman van SVOC zette. Helaas was deze kans niet aan Frank besteed. Vanaf dit moment kwamen de oranjehemden beter in hun spel en na 23 minuten was het wel raak, toen Frank een prima steekpass van Thomas perfect afrondde: 0-1. Beide ploegen kregen hierna nog kansen om te scoren, maar met de thee stond Toxandria nog steeds met minimale marge voor.
Meteen na de rust kwam de thuisploeg langszij, toen weifelend verdedigen snoeihard werd afgestraft: 1-1. De thuisploeg rook dat er meer in zat en na 54 minuten kwam de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Toxandria ging nu op zoek naar resultaat, omdat het zelf de nacompetitie in eigen hand wilde houden. In de 69e minuut ging Tjerk goed door op rechts en zijn perfecte voorzet kwam bij Frank terecht, die de bal geheel vrijstaand over het doel schoot. In de 71e minuut hadden de oranjemannen pech dat een vrije trap van Thomas op de paal belandde. Toxandria vocht voor de gelijkmaker, die er in de 84e minuut ook kwam. Toxandria mocht een hoekschop nemen en via het hoofd van Tjerk belandde de bal via Rens in het doel van SVOC: 2-2. De thuisploeg probeerde hierna met een alles-of-niets offensief de overwinning binnen te halen, maar de Toxandria verdediging gaf geen krimp meer, zodat de oranjemannen met een zwaar bevochten, maar belangrijk punt huiswaarts keerden.
Volgende week komt medekoploper Sporting op bezoek op Kampzicht, om te proberen in Rijkevoort kampioen te worden.  Dan moet Astrantia in Middelaar in ieder geval punten laat liggen, terwijl onze mannen nog steeds periodekampioen kunnen worden. Spanning alom dus a.s. zondag op Kampzicht.