Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Toxandria behoudt aansluiting koploper
Toxandria heeft thuis tegen SVS uit Stevensbeek een zakelijke overwinning behaald: 4-2. Vooral de eerste helft kwamen de gasten er niet aan te pas en had Toxandria de wedstrijd al lang moeten beslissen, maar ondanks het meeste balbezit en de meeste kansen gingen de oranjemannen met miniem verschil rusten, 2-1.
Al na enkele minuten had de thuisploeg moeten scoren, maar vanaf enkele meters voor de goal werd er hoog over geschoten. Na 20 minuten kwam Toxandria verdiend op voorsprong, toen Thomas een goede aanval over links doeltreffend, via een been van een SVS-verdediger, wist af te ronden: 1-0. Toxandria ging door en SVS had het moeilijk. Via een gemakkelijk gegeven elfmeter in de 30e minuut kon Frank de stand naar 2-0 schieten. Hierna nam Toxandria wat gas terug en kwam SVS enkele malen gevaarlijk bij Luuk in de buurt en kwam het zelfs terug in de wedstrijd, toen het in de laatste minuut van de eerste helft een corner mocht nemen en deze via Melvin in eigen doel viel: 2-1. Tevens ruststand.
De tweede helft was nauwelijks aan de gang of de gasten kwamen op gelijke hoogte door slecht verdedigen van Toxandria. De oranjemannen waren nu weer bij de les en nog geen 3 minuten later wist Tjerk Toxandria weer op voorsprong te schieten na een goede aanval over rechts. Toxandria wilde nu snel het verschil groter maken en in de 76e minuut lukte het Rob om uit een corner te scoren en zo het verschil te verdubbelen: 4-2. Hierna kwam de thuisploeg niet meer in de problemen en hield de 3 punten verdiend in Rijkevoort, waardoor de oranjemannen de derde plaats bezetten met uitzicht op meer, maar dan zal volgende week in Holthees wederom gewonnen moeten worden.

Klik op onderstaande link voor een fotoverslag van onze geliefde sportfotograaf Harrie Veldpaus: