Zo | 07-04-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - Leunen 1
Zo | 24-03-2024 Uitslag: 1 - 1
Opnieuw verlies Toxandria
Toxandria heeft ook de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren. In Swolgen tegen koploper Sporting ST was Toxandria de betere partij, maar vooral de eerste helft lukte het de oranjemannen niet om te  scoren.
In de eerste helft kwam de gastheren nauwelijks gevaarlijk voor het doel vanToxandria. De oranjemannen speelden gecontroleerd de bal rond en zochten via de flanken naar kansen, maar aan de laatste pass ontbrak meerdere malen de precisie. De gastheren beperkten zich hoofdzakelijk tot verdedigen en kwamen in de 40e minuut onverwacht op voorsprong, toen een speler van Sporting ongehinderd vanaf de 16 mocht aanleggen en Luuk kansloos liet: 1-0. De rust brak daarmee aan met een fortuinlijke voorsprong voor de thuisploeg.
Na de rust probeerde Toxandria snel de gelijkmaker te scoren, maar in de 50e minuut werd de achterstand verdubbeld door een benutte 11 meter, nadat een speler van de thuisploeg onreglementair in de 16 onderuit gehaald was: 2-0. Na deze tegenslag probeerde de oranjemannen het nog wel, maar met het verstrijken van de tijd zakte het geloof voor een beter resultaat steeds verder weg. Toen de gastheren in de 75e minuut een vrije trap vanaf 16 meter direct in het doel plaatsten, was het over en uit en was het verlies een feit: 3-0.
Door dit resultaat is Toxandria afgezakt naar de 5e stek, maar in deze klasse is nog alles mogelijk. De volgende wedstrijd na de winterstop, 5 februari, is de eerste terugwedstrijd en wel thuis tegen Leunen.