Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Toxandria speelt gelijk tegen Montagnards
Toxandria en Montagnards uit Bergen hebben de punten gebroederlijk verdeeld: 2-2.
Toxandria begon flitsend aan de wedstrijd en had al in de 2e minuut op voorsprong kunnen komen, maar de bal rolde aan de verkeerde kant van de paal naast. In de 6e minuut was het wel raak. Een geweldige steekpass werd door Twan op waarde geschat, hij omspeelde de doelman en schoof beheerst de bal binnen: 1-0. Hierna ging het spel aardig op en neer en waren de 2 ploegen aan elkaar gewaagd zodat de ruststand 1-0 was in het voordeel van de oranjemannen.
In de tweede helft wilde Toxandria de wedstrijd snel beslissen en kreeg er ook de mogelijkheden voor. Een bal op de lat en de beste kans in de 51e minuut voor de verdienstelijk debuterende jeugdspeler Tiego, die geheel vrij voor de doelman de bal, helaas voor zichzelf alsook voor Toxandria, jammerlijk langs de verkeerde kant van de paal schoof. In de tegenaanval scoorden de gasten de gelijkmaker, toen twijfelend optreden in de defensie door ex-Toxandriaan Bram van Roosmalen resoluut werd afgestraft: 1-1. Toxandria was effe de kluts kwijt en toen in de 64e minuut een grove fout in de defensie wederom een doelpunt voor de gasten betekende, leek Toxandria andermaal tegen een nederlaag aan te lopen. Maar de ruggen werden gerecht en Toxandria ging vol op de aanval, op zoek naar de dikverdiende gelijkmaker en die kwam er, al moest Dirk Toxandria in de 85e minuut behoeden voor een grotere achterstand, toen van dichtbij Bram van Roosmalen de 1-3 op zijn schoen had, maar de doelman van Toxandria stond zijn mannetje. In de tegenaanval viel de bevrijdende gelijkmaker. Een goede aanval over links werd via de kluts, waar Jesse bij betrokken was, van richting veranderd en tergend langzaam verdween de bal in het doel: 2-2. In de laatste minuten gebeurde er niet veel meer, zodat deze wedstrijd zonder publiek eindigde in een verdienstelijk gelijkspel, waar de oranjemannen misschien wel wat meer verdiend hadden.
Mocht er volgende week gevoetbald worden, dan gaan we op bezoek bij onze vrienden van Constantia in Wanroij.