Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Sponsors
Benauwde zege Toxandria in Elsendorp
Overzicht
Toxandria heeft in en tegen Elsendorp een benauwde maar verdiende overwinning behaald. In een rommelige wedstrijd had Toxandria de wedstrijd bij rust al moeten beslissen. Vooral via de rechterkant was Toxandria gevaarlijk en creƫerde verschillende kansen, maar telkens was de doelman van de gasten attent of de zuiverheid bij Toxandria ontbrak. In de 32e minuut was het dan toch eindelijk raak, toen wederom via de rechterkant Twan ervandoor ging. Zijn voorzet werd slecht verwerkt door de doelman van Elsendorp en via Tom belandde de bal in het doel: 0-1, dik verdiend. Tot de rust kreeg Toxandria nog enkele mogelijkheden, terwijl de thuisclub met hoge lange ballen voor gevaar probeerde te zorgen, maar voor rust kwam er geen verandering in de stand zodat iedereen ging rusten met het kleinst mogelijk verschil in het voordeel van de oranjemannen.
Na de rust probeerde Elsendorp met veel fysieke kracht de gelijkmaker te forceren. De oranjemannen hadden het lastig en kwamen goed weg toen in de 49e minuut geheel vrijstaand bij de tweede paal slecht werd ingekopt, zodat Toxandria met de schrik vrij kwam. De gastheren roken dat er meer in zat en in de 65e minuut was het dan bijna zover, maar gelukkig voor Toxandria stond Cas op de goede plaats en kon hij de bal net voor de lijn tot corner verwerken. Hierna nam Toxandria het heft weer meer in handen en had mogelijkheden om de stand te verdubbelen, maar verandering in de stand kwam er niet meer zodat Toxandria met de drie punten huiswaarts keerde.
Volgende week het thuisduel tegen hekkensluiter Resia uit Wellerlooi.