Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria moeizaam voorbij Holthees-Smakt
Toxandria 1 heeft thuis tegen Holthees-Smakt de kleinst mogelijke overwinning behaald. In een weinig hoogstaand duel trok de thuisploeg na bijna 100 minuten voetbal met 1-0 aan het langste eind.
Het was lange tijd de vraag of de wedstrijd tussen beide middenmoters doorgang zou vinden,  gezien de huidige gesteldheid van de velden. Op zondagochtend ging het licht op groen, zodat de kemphanen om 14 uur af konden trappen op Kampzicht. De gasten gingen direct fel van start en drongen Toxandria terug op eigen helft. Na 20 minuten kon Toxandria zich pas wat onder de druk uit voetballen, zonder daarbij kansen te creëren. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg goed weg, toen de blauw-witte formatie drie grote kansen op rij kreeg. Tot opluchting van het thuispubliek hield goalie Luuk met enig kunst-en-vliegwerk zijn doel schoon, zodat de rust met 0-0 aanbrak.
Na de thee was het binnen 10 seconden al raak voor Toxandria. Melvin stuurde direct vanaf de aftrap Thomas diep en met een sublieme lob over de uitlopende doelman trof de ijverige buitenaanvaller doel. Holthees moest nu komen, maar het ontbrak de gasten aan overtuiging. Op het veld liepen de gemoederen flink op en vooral ook vanaf de zijlijn werd het nodige commentaar vanuit Holthees-Smaktse hoek richting de jeugdige scheidsrechter geslingerd. Deze zag zich daarom genoodzaakt om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Na een korte onderbreking werden de laatste minuten blessuretijd uitgespeeld. Aan de stand veranderde niets meer, zodat de drie punten in Rijkevoort bleven.
Zondag haalt Toxandria in bij BVV ’27 in Blitterswijck.