Zo | 12-05-2024 om 14:30u
Toxandria 1 - RESIA 1
Zo | 28-04-2024 Uitslag: 2 - 1
Toxandria na de rust onderuit bij Astrantia
Toxandria 1 heeft tegen Astrantia opnieuw een nederlaag moeten slikken. Net als in de thuiswedstrijd (2-0 verlies) trokken de oranjemannen met 3-0 ook nu weer aan het kortste eind tegen de Middelaarse subtopper. Toch zag het daar na 45 minuten voetballen niet naar uit. Veel kansen waren in de eerste helft niet te noteren en de spaarzame kansen die er dan waren, kwamen allemaal op naam van Toxandria. Zo hadden Melvin en Twan pech dat de Astrantia-goalie nog net op tijd redding kon brengen. Doelman Dirk hoefde in het eerste bedrijf niet handelend op te treden.
Na de rust een ander spelbeeld. Astrantia had zijn sprintwonder op rechtsbuiten ingebracht en dat leidde direct tot het nodige gevaar voor het Toxandria-doel. Binnen een kwartier moest Dirk tweemaal de bal uit het net vissen, beide keren na een aanval over de rechtervleugel van de thuisploeg. Bij Toxandria vloeiden de krachten na deze tegenslag weg, terwijl Astrantia vol energie de wedstrijd eenvoudig controleerde. Een benutte penalty voor de gastheren in de laatste minuut was alleen voor de statistieken nog van belang.
Volgende week wacht een thuiswedstrijd, dan tegen BVV ’27 uit Blitterswijck.