Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Toxandria vierde klasser

Toxandria is door een 3-0 overwinning op Kwiek Venlo weer terug in de 4e klasse, nadat het vorig jaar na 1 seizoen 4e klasser te zijn geweest direct weer degradeerde.

Toxandria wist wat hun te doen stond  na de 3-1 nederlaag van vorige week: met minimaal 3 doelpunten verschil winnen. De oranjemannen waren de eerste helft de bovenliggende ploeg en wachtten geduldig op de kansen die er kwamen. De gasten stichtten amper gevaar, maar toch moest de oranje defensie op zijn hoede blijven voor de snelle voorwaartsen van Kwiek. De rust leek op 0-0 af te stevenen, maar in de 42e minuut was het Twan die met een prima actie Jeroen van Raaij een niet te missen kans bood en Jeroen Toxandria op een 1-0 voorsprong zette.
Na de rust was het eerste kwartier van beide kanten slap. Kwiek kon niet en Toxandria zakte ver terug, maar in de 70e minuut was het een diepe pass op Jeroen van Raaij die de bal perfect aannam, naar binnen kapte en snoeihard de bal in de rechter benedenhoek schoot: 2-0. Hiermee was de achterstand weggepoetst en ging Toxandria voor de winst in de reguliere speeltijd, maar zoals wel vaker dit seizoen, scoren van prima kansen lukte nu ook niet, zodat er een verlenging gespeeld ging worden.
In de verlenging was Toxandria heer en meester, ook omdat Kwiek conditioneel gesloopt was en het wachten was op de bevrijdende treffer. Die kwam er. In de 117e minuut ging Melvin op snelheid de 16 meter binnen en werd hier onreglementair ten val gebracht: penalty. Aanvoerder Rens klaarde vervolgens het klusje vakkundig, door de bal beheerst in de rechterhoek te schieten: 3-0 en promotie naar de 4e klasse.

Toxandria 1 van harte gefeliciteerd met dit resultaat en veel succes in de 4e klasse.