Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Toxandria pakt alsnog derde periode
Toxandria wist na de overwinning op Astrantia nog niet of het deelneemt aan de nacompetitie, omdat de wedstrijd SCV'58-de Zwaluw na 60 minuten werd gestaakt vanwege noodweer. Deze wedstrijd was nog van belang, want als de Zwaluw met 6 doelpunten verschil zou winnen van SCV, dan werd de Zwaluw derde periodekampioen en ging Vios'38 i.p.v. Toxandria meedoen aan de nacompetitie.
Toxandria wist wat het moest doen op bezoek in Middelaar: winnen. De oranjemannen startten furieus en creeƫrden enkele mogelijkheden, maar vooralsnog werd er niet gescoord tegen een stugge en harde ploeg.
Na de rust was het snel gedaan met Astrantia, want in de 50e minuut zette Jeroen van Raay Toxandria op een verdiende voorsprong, toen hij van kortbij inschoot na een goede actie van Twan. Toxandria ging door, maar Astrantia probeerde met alle middelen, grensrechter of overtredingen, Toxandria van het scoren te houden. In de 70e minuut was het wederom Jeroen die vanaf het middenveld iedereen passeerde en vanaf de 16 onhoudbaar binnenschoot: 0-2. Toxandria zat op rozen dacht men, maar in de 80e minuut kwam Astrantia terug in de wedstrijd door van dichtbij te scoren, na klungelig verdedigen van Rens.
Toxandria probeerde meteen na deze tegentreffer het verschil weer te vergroten, maar door een belachelijk vlagsignaal van de grensrechter werd een zuiver doelpunt van Tom onterecht afgekeurd. Het verschil kwam er toch. In de 88e minuut zette Melvin vanaf het middenveld aan, omspeelde de hele verdediging en gaf Jeroen de kans zijn hattrick te voltooien: 1-3.
Inmiddels is de wedstrijd tussen SCV en de Zwaluw dinsdagavond, met opnieuw noodweer voor de wedstrijd, uitgespeeld. In het resterende half uur wist alleen SCV vlak voor tijd nog te scoren. Eindstand 1-2, maar belangrijker: Toxandria heeft door dit resultaat de derde periode gepakt. Dat betekent dat Toxandria 1 a.s. zondag 3 juni naar Venlo afreist om de eerste wedstrijd van de tweeluik tegen voetbalvereniging Kwiek te spelen.  Lukt het onze oranjemannen om promotie naar de vierde klasse af te dwingen? Alle support van het oranje legioen is van harte welkom. Dus tot zondag!