Zo | 28-04-2024 om 14:30u
Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Verdiende overwinning Toxandria 1
Toxandria heeft tegen HBV uit Beers een dik verdiende overwinning behaald. Was HBV misschien iets meer in balbezit, Toxandria was verreweg de gevaarlijkste ploeg en als het vizier op scherp had gestaan en Vrouwe Fortuna meegeholpen had, was de overwinning groter geweest dan 2-0.
De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, met het meeste gevaar van de oranjemannen. Het wachten was op een Tox-treffer en toen Melvin in de 25e minuut vanuit de rug van een tegenstander de bal oppikte en beheerst scoorde, stond het dan ook verdiend 1-0 voor Toxandria.
De tweede helft probeerde HBV de bakens te verzetten, maar de verdediging van Toxandria stond als een huis en in de omschakeling had Toxandria verschillende mogelijkheden de stand te verdubbelen. Bij HBV werd de frustratie steeds groter dat het niet lukte en zowel verbaal als fysiek ging men enkele keren flink over de schreef, met als gevolg de nodige gele kaarten. Halverwege de tweede helft maakte Jeroen Rongen zijn debuut en met de snelheid van Jeroen erbij kreeg Toxandria nog meer kansen om de wedstrijd te beslissen. Toen Jeroen in de 85e minuut de hele verdediging van HBV zijn hielen liet zien had hij de 2-0 op zijn schoen, maar de keeper van HBV stond zijn mannetje. De rebound echter werd door een speler van HBV met de hand beroerd, zodat de goed leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Rens de Wit maakte vervolgens geen fout en schoot beheerst de 2-0 zege binnen.
Door deze overwinning heeft Toxandria de laatste plaats overgedaan aan Estria, de volgende tegenstander.