Elsendorp 1 - Toxandria 1
Zo | 21-04-2024 Uitslag: 0 - 1
Toxandria wint derde periode
Toxandria 1 heeft met pijn en moeite beslag weten te leggen op de derde periode. De laatste troostprijs van het seizoen ging naar De Zwaluw, maar omdat de Oeffeltenaren ook de tweede periode al wonnen, gaat deze titel naar de nummer twee in deze periode: Toxandria.
De belangen waren groot op de laatste speeldag van deze competitie. Sporting ST was nog in de race voor het kampioenschap; Toxandria lag op koers om de derde periode te winnen en zo naar de  nacompetitie te gaan. Vanaf half twee druppelden de eerste supporters van beide verengingen binnen op een zonovergoten sportpark Kampzicht voor een spannende ontknoping van de competitie. Sporting had twee supportersbussen gecharterd, Toxandria had een seizoensafsluiting in Mexicaanse stijl op Kampzicht georganiseerd deze middag.
De belangen waren groot deze middag, wat aan het spel te zien was. De spanning in beide ploegen kwam het vertoonde spel niet ten goede. Het was Sporting die de grote meegereisde supportersschare uit Swolgen en Tienray al binnen het kwartier liet ontploffen door de 0-1 tegen de touwen te werken. Nog geen vier minuten later was de stand al weer gelijk. Cas ging op rechts goed door, bereikte met een breedtepass Melvin die vervolgens vanaf de 16 de doelman van Sporting kansloos liet. Veel kansen vielen daarna tot de rust niet meer te noteren. Beide ploegen acteerden voorzichtig om geen tegendoelpunt te incasseren. Na 45 minuten was de stand dan ook gelijk, 1-1. Voor Toxandria voldoende voor de nacompetitie, voor Sporting voldoende voor het kampioenschap, omdat Astrantia met rust op achterstand stond tegen RESIA.
Direct na de thee kreeg Toxandria een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een sublieme steekpass van Melvin zette Frank vrij voor de doelman, maar diens inzet trof de keeper. Het zou de beste kans van de tweede helft worden. Veel uitgespeelde kansen waren er niet. Toxandria had aan een punt genoeg en voor Sporting was het scoreverloop in Middelaar ook gunstig. Zo bleef de 1-1 op het scorebord staan tot het einde van de wedstrijd.
Na die 90 minuten was de ontlading groot bij het legioen van Sporting, wat direct beslag legde op het hoofdveld van Toxandria. Omdat medekoploper Astrantia thuis verrassend onderuit ging met 2-1, was het kampioenschap voor de fusieploeg uit Swolgen/Tienray. Ook de gastheren konden feest vieren met het binnenhalen van de derde periode.
Toxandria mag nu proberen om via de nacompetitie alsnog te promoveren naar de vierde klasse.