Zo | 21-04-2024 om 14:00u
Toxandria 1 - BVV'27 1
Zo | 14-04-2024 Uitslag: 2 - 3
Toxandria verliest aansluiting met koploper
Toxandria is door een gelijkspel tegen RESIA de aansluiting met koploper Astrantia verloren en kan het kampioenschap, op een wonder na, wel vergeten.De gehele wedstrijd waren de oranjemannen de bovenliggende ploeg in Wellerlooi. De gastheren gokten op de counter. Die tactiek leverde in de 35e minuut resultaat op, na een klein foutje van Toxandria: 1-0. In de minuten hiervoor had Toxandria allang de wedstrijd een andere wending kunnen geven, maar mooi uitgespeelde aanvallen leverden geen doelpunten op. Enkele minuten na de achterstand onderschepte Joost een bal van de doelman en stelde Frank in staat om Toxandria op gelijke hoogte te schieten. Dit was tevens de ruststand.
Na de thee was er nog maar een ploeg die voetbalde, maar door teveel onzuivere passes werden de oranjehemden niet echt gevaarlijk. Daarentegen moest Toxandria bedacht zijn op de counters van de thuisploeg en moest invaller-doelman Dirk, die in de rust Luuk verving, enkele malen handelend optreden om Toxandria voor een achterstand te behoeden. De laatste 10 minuten werd Toxandria weer wat dreigender en er  ontstonden enkele hachelijke momenten voor het doel van RESIA maar de bal wilde er niet in. Twee minuten voor het einde werd Frank in de 16 gevloerd en hadden de gasten recht op een penalty, maar de scheidsrechter oordeelde anders zodat de grootste kans op de 3 punten niet door ging. Toxandria moest daardoor genoegen nemen met 1 punt. Wel staat Toxandria nog (gedeeld) bovenaan in de derde periode. Daarom zal er zondag thuis tegen BVV’27 gewonnen moeten worden, om nog aanspraak te maken op de nacompetitie.